Beranová (ČSSD): Kraj přispěje na opravu památek na Znojemsku a Břeclavsku

05.12.2015 14:51

Dotace z oblasti kultury a památkové péče za celkem 760 tisíc korun schválila na svém prosincovém jednání Rada Jihomoravského kraje.

Beranová (ČSSD): Kraj přispěje na opravu památek na Znojemsku a Břeclavsku
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„200 tisíc korun je určeno na opravu průjezdu Louckého kláštera ve Znojmě. Součástí areálu jednoho z nejstarších klášterů na Moravě je i průjezd nad ulicí Loucká. Zdivo vně i uvnitř průjezdu se nachází ve zcela havarijním stavu a přitom je průjezd běžně dopravně využíván. 150 tisíc korun směřuje na další část obnovy střešního pláště západního křídla barokního dominikánského kláštera ve Znojmě, který je významnou dominantou městské památkové rezervace. Dotace ve výši 100 tisíc korun pomohou při obnově střechy probošství v Mikulově a opravě elektroinstalace kostela sv. Jana Nepomuckého v Dyji. Šedesátitisícová dotace z krajského rozpočtu přispěje na opravu střech na přístavbách kostela sv. Markéty v Přítlukách. Kraj rovněž podpoří projekt Národního památkového ústavu Vědecký katalog obrazárny státního zámku v Rájci nad Svitavou. Zde se jedná o částku 150 tisíc korun,“ uvedla radní Bohumila Beranová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…