Berdychová (ANO): Investice umožní lepší připravenost absolventů pro pracovní trh

10.01.2019 6:34

Školní dílny při Střední škole průmyslové, textilní a polygrafické v Hronově nabídnou žákům modernější prostředí i vybavení. Královéhradecký kraj zde dokončil další projekt na zlepšení praktické připravenosti technických oborů. Za téměř 14 milionů byla opravena budova a pořízeny nové stroje.

Berdychová (ANO): Investice umožní lepší připravenost absolventů pro pracovní trh
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

„Kraj neustále zvyšuje kvalitu vzdělávání. V Hronově jsme kromě rekonstrukce odborných učeben a dílen investovali i do pořízení moderního vybavení pro výuku oboru nástrojař a automechanik. Tato investice umožní lepší připravenost absolventů pro současný pracovní trh,“ uvedla náměstkyně pro školství a kulturu Martina Berdychová.

Projekt modernizace dílen spočíval v rekonstrukci stávajících odborných učeben a jejich zázemí včetně sociálního zařízení. Vznikl nový přístup do objektu z ulice Vrchlického, stavaři provedli kompletní sanaci vlhkosti zdiva v prvním poschodí a také opravili část střechy včetně její nosné části. Součástí rekonstrukčních prací bylo provedení silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace, vzduchotechniky, ústředního topení a zdravotní techniky.

„Celkové náklady na stavební práce i výbavu dílen čítají téměř 14 milionů korun s DPH. Většinu těchto nákladů pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu, kterou se kraji povedlo získat. Kraj dofinancuje zhruba 1,4 milionu korun,“ informoval radní pro investice Václav Řehoř.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

„Naše škola se v rámci projektu rozhodla nejen modernizovat pracovní prostředí a zázemí pro naše žáky strojírenských oborů, ale také posunout kvalitu vzdělávání o další krok dopředu. Poté, co jsme jako první technická škola v Královéhradeckém kraji před několika lety zavedli do výuky programování a obsluhu průmyslových robotů v součinnosti s CNC obráběcími stroji, jsme se rozhodli doplnit další moderní technologie, mezi které patří laserové řezání a elektroerozivní obrábění. Přitom právě druhá z uvedených technologií je v současné době na středních školách v republice naprosto výjimečná. V rámci praktické výuky v modernizovaných prostorách školy se tak žáci dostávají k technologiím, které doposud znali jen teoreticky,“ dodal ředitel Střední školy průmyslové, textilní a polygrafické Josef Matyáš.

Střední škola průmyslová, textilní a polygrafická vznikla od 1. 7. 2018 splynutím Střední školy oděvní, služeb a ekonomiky, Červený Kostelec, Střední školy propagační tvorby a polygrafie, Velké Poříčí a Střední průmyslové školy, Hronov.

V současné době škola nabízí pracoviště v Hronově dva obory s maturitní zkouškou, a to elektrotechnika a strojírenství a čtyři obory vzdělávání s výučním listem: elektrikář, nástrojař, automechanik a výrobce textilií. Nově zde bude vyučován obor mechanik seřizovač, jehož žáci budou zázemí opravených dílen také využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.