Berdychová (ANO): Prázdninové opravy se dotknou zhruba pěti desítek škol

18.07.2017 12:43

V Královéhradeckém kraji začaly tradiční prázdninové opravy a rekonstrukce krajských středních škol a školských zařízení. Kraj letos na tyto opravy vyčlenil z Fondu rozvoje a reprodukce více než 135 milionů korun.

Berdychová (ANO): Prázdninové opravy se dotknou zhruba pěti desítek škol
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

„Opravy financované Královéhradeckým krajem se dotknou zhruba pěti desítek škol a školských zařízení. Během prázdnin se tak například zahájí oprava střechy budovy hradecké Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku za osm milionů korun,“ sdělila náměstkyně hejtmana pro oblast školství Martina Berdychová. „Šestimilionové náklady si dále například vyžádají stavební práce na Střední průmyslové škole v Trutnově, kde proběhne rekonstrukce šaten a oprava fasády školní budovy,“ dodala náměstkyně Berdychová.

K dalším velkým prázdninovým projektům patří pokračování opravy střechy a fasády hradecké zdravotnické školy, na kterou kraj letos vyčlenil 10 milionů korun. Pětimilionové investice se dočká Střední škola propagační tvorby a polygrafie ve Velkém Poříčí, která ji využije na decentralizaci topení a výměnu oken. Opravovat se začne i na hořickém Gymnáziu, SOŠ, SOU a VOŠ, kde je potřeba vyměnit střešní krytinu. Opravy zde vyjdou na 3,5 milionu korun.

V roce 2017 se uskuteční zhruba padesátka projektů financovaných z krajského Fondu rozvoje a reprodukce. Pro tyto účely kraj letos uvolnil dohromady 135 milionů korun. Původní rozpočet ze začátku roku počítal s částkou 44 milionů korun.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…