Berdychová: Epidemická situace v sociálních službách se zlepšuje

05.03.2021 22:48

V pobytových zařízeních sociálních služeb v Královéhradeckém kraji bylo k dnešku 62 klientů s covidem-19, což jsou necelá dvě procenta (1,9 %). Jen o něco horší je poměr nakažených pracovníků (2,6 %).

Berdychová: Epidemická situace v sociálních službách se zlepšuje
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Počty nemocných klientů jsou nejnižší od loňského prosince. Před dvěma týdny bylo pozitivních 244 z 3 250 klientů ve všech zařízeních v regionu. Aktuálně je nákaza prokázaná v šesti zařízeních, další tři jsou v karanténě.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

V tuto chvíli jsou nejvíce zasažena dvě zařízení: Domovy na Orlici v Borohrádku a Domov Důchodců v Náchodě. V obou zařízeních je dohromady 51 pozitivních klientů. Jejich personál ale situaci zvládá a nevyužívá výpomoci Krajského pohotovostního mobilního týmu.

„Velmi pozitivní zprávou je, že se stav nákazy zmenšuje a pravidelné přehledy o situaci jednotlivých domovů, které máme k dispozici dvakrát týdně, nám dávají naději, že se situace postupně zlepšuje a zařízení v kraji ji zvládají,“ říká náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Martina Berdychová.

Covid pozitivních je v současnosti 64 zaměstnanců pobytových služeb z celkových 2 465. Začátkem února to bylo dvojnásobně více. Dalších 24 pracovníků je v karanténě.

Pobytové služby sociální péče zahrnují odlehčovací služby, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem zřizované samotným krajem, městy i soukromými subjekty.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…