Berg (SZ): Chovanec i Haišman situaci nezvládají, musí rezignovat

22.10.2015 20:10

Vyjádření Michala Berga, člena předsednictva SZ a také dobrovolníka angažovaného v pomoci uprchlíkům na vydání zprávy vysokého komisaře OSN k řešení uprchlické krize v ČR.

Berg (SZ): Chovanec i Haišman situaci nezvládají, musí rezignovat
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

"Fakt, že přístup Česka k uprchlíkům dnes ve své zprávě kritizoval vysoký komisař OSN pro lidská práva Zeid Ra’ad Al Hussein, je nejen obrovská ostuda České republiky, ale také důkaz závažnosti celého problému. České soudy navíc v mnoha případech potvrdily nezákonnost jejich zadržování v detenčních zařízeních. Ministr Chovanec začal jednat až po upozornění ombudsmanky a ještě k tomu nedostatečně, zejména v tom, že uprchlíci si nadále za svůj pobyt za mřížemi platí. Je evidentní, že ministr ani vedoucí odboru azylové a migrační politiky Haišman situaci naprosto nezvládají, a proto by měli okamžitě rezignovat na své funkci," uvádí Michal Berg, člen předsednictva SZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie