Berg (SZ): EIA je významným nástrojem participace veřejnosti

05.05.2016 10:12

Reakce místopředsedy Strany zelených Michala Berga na středeční oznámení zástupců vlády, které se týkalo vytvoření speciální novely o posuzování vlivu na životní prostředí kvůli problémům s posudky EIA u dopravních staveb.

Berg (SZ): EIA je významným nástrojem participace veřejnosti
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

“EIA není jen technická úřední procedura, ale významný nástroj participace veřejnosti, díky kterému mají lidé možnost vyjadřovat se ke stavbám plánovaným v jejich okolí. Nová posouzení EIA jsou tedy bezesporu v zájmu obyvatel ČR a jejich životního prostředí. Životní prostředí se nesmí stát obětním beránkem nečinnosti předchozích vlád, které o problému mnoho let věděly.Do té doby, než budou hotová nová posouzení pro velké infrastrukturní stavby, je možné peníze investovat do menších, ale stejně potřebných projektů, jako jsou obchvaty měst a obcí, rekonstrukce železničních nádraží či opravy silnic II. a III. tříd,” říká místopředseda SZ Michal Berg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice