Berg (SZ): Za maďarským plotem nezůstanou uprchlíci, ale my

09.10.2015 11:42

Vyslání českých vojáků a techniky na pomoc stavbě maďarského plotu proti uprchlíkům je přímou podporou autoritativního Orbánova režimu.

Berg (SZ): Za maďarským plotem nezůstanou uprchlíci, ale my
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

Česká vláda se tímto otevřeně přihlásila k jeho xenofobní politice. Namísto spolupráce na řešení složité situace, po které volají evropské země, se tak naše vláda přímo podílí na budování plotů mezi těmito zeměmi. To nejen že problém nijak neřeší, ale navíc situaci ještě zhoršuje. Česká vláda si mohla vybrat mnoho způsobů, jak se podílet na řešení uprchlické krize, například poskytnutím pomoci Srbsku nebo Makedonii. Těmto zemím, které jsou výrazně chudší než Česko, ale prochází jimi tisíce uprchlíků denně, namísto toho jasně vzkazujeme: postarejte se o ty uprchlíky sami. Poslední zbytky dobré pověsti České republiky pak zachraňují stovky dobrovolníků, kteří se vydávají do těchto zemí na vlastní náklady a s neutuchajícím nasazením uprchlíkům pomáhají. Tito lidé jsou jasným důkazem, že naše společnost by byla schopná přispět řešení uprchlického problému výrazně více, pokud by ve vládě neseděli alibističtí šiřitelé strachu. Těch několik vojáků s nákladními auty, kteří se vydají do Maďarska, dává celé Evropě najevo, že 25 let po bourání železné opony jsme ochotni se podílet na stavbě jiné. Tímto odmítáním pomoci ale způsobíme, že za tou zdí v konečném důsledku nezůstanou uprchlíci, ale my.

Zdroj: Facebook Michala Berga

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.