Berg (Zelení): Jižní Morava udává trend pro celé Česko

04.10.2017 7:34

Jihomoravský kraj a zejména Brno má v poslední době pověst nejprogresivnějšího regionu v Česku. Ročně zde vzniknou desítky nových startupů, z nichž některé brzy překonávají hranice nejen regionu, ale i České republiky.

Berg (Zelení): Jižní Morava udává trend pro celé Česko
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

Vznikají zde dobře placená pracovní místa, stěhují se sem lidé nejen z jiných částí Česka, ale i dalších zemí, a to se projevuje i na příjmech ve službách nebo obchodech. Brno nabízí kvalitní podhoubí šikovných lidí, pro inovátory je zde podpora Jihomoravského inovačního centra i několika kvalitních vysokých škol.

Jako podnikatel v informačních technologiích, který zaměstnával desítky lidí, vím, že klíčovou vlastností pro úspěšnou firmu je flexibilita, inovativní myšlení a otevřenost. A to je to, co by se Česko mohlo od Brna velmi dobře učit. Pro to, abychom uspěli ve světě 21. století, potřebujeme otevřené myšlení, které se dívá dopředu.

Potřebujeme dobré školy, kterým rodiče důvěřují a které naše děti připraví na profese, které možná ještě neexistují. Potřebujeme moderní dopravu, která nás vysokorychlostními vlaky přepraví do evropských metropolí, ale také zajistí dobré spojení do jednotlivých vesnic v kraji. A potřebujeme inovativní a moderní ekonomiku, ve které si dobré mzdy vydělají muži i ženy, která nedrancuje naše životní prostředí a která myslí na rozvoj všech regionů stejně.

Kvalita života moderního státu se totiž neměří podle toho, jak se žije, pracuje a podniká v hlavním městě. Kvalitu života určuje to, jak se žije v poslední vesnici, ve městech i v regionech. Takový rozvoj je totiž jediný udržitelný. A já vám za Zelené mohu slíbit, že jej budu vždy prosazovat. Vydělá na tom nejen Jižní Morava, ale celá země.

Michal Berg, lídr Zelených na jižní Moravě do letošních sněmovních voleb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…