Berg (Zelení): Ministr Síkela slibuje už od června

25.10.2022 5:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k odložení zákona o komunitní energetice

Berg (Zelení): Ministr Síkela slibuje už od června
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

Ministerstvo průmyslu a obchodu opět odložilo předložení zákona o komunitní energetice. Ten by měl umožnit všem aby si jednoduše a levně dokázali pomoci v energetické krizi, například výrobou energie z fotovoltaických elektráren na bytových domech, obecních bioplynek nebo větrných elektráren, a vyrobenou energii následně mezi sebou sdíleli podle toho, kde je zrovna potřeba.

„Ministr Síkela zákon slibuje už od června. Nyní se už zdálo, že bude návrh zákona zveřejněn a půjde do schvalovacího procesu, ale namísto zveřejnění jej ministerstvo v tomto týdnu z neznámých důvodů stáhlo,“ komentuje situaci Michal Berg.

"Na zákon čekají tisíce energetických projektů, které chtějí společenství vlastníků, obce, malé firmy nebo nejrůznější organizace realizovat. Každé odkládání a nejistota stojí všechny obrovské peníze, které za energii musíme platit, namísto využití vlastních zdrojů," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Nejzásadnějším tématem je nyní rozpočtové určení daní krajů

9:15 Prezident Pavel: Nejzásadnějším tématem je nyní rozpočtové určení daní krajů

Vystoupení prezidenta republiky na tiskovém brífinku při zakončení návštěvy Pardubického kraje