Bernard (ČSSD): Buď lže šéf plzeňské ANO nebo pan Babiš, který za námi přišel s osočováním. To nechci

13.10.2016 15:42

Dne 11. října jsme oznámili dohodu o koaliční spolupráci. Kandidoval jsem jako lídr ČSSD, abych prosadil naše priority. Nyní se chci soustředit na fungování Plzeňského kraje. A to bez vzájemného osočování a urážení, se kterým dnes přišel Andrej Babiš.

Bernard (ČSSD): Buď lže šéf plzeňské ANO nebo pan Babiš, který za námi přišel s osočováním. To nechci
Foto: archiv Josefa Bernarda
Popisek: Josef Bernard

Zástupci jeho hnutí nejdříve sdělili, že nabídli ODS post hejtmana, aby pak pan Babiš mluvil o jejich "kmotrech". Buď lže předseda plzeňské ANO Jan Volny, nebo nám všem lže pan Babiš.
 
Chceme, aby koalice v Plzeňském kraji fungovala dobře a stabilně. Aby se neopakovaly zkušenosti obyvatel z Havířova, Ústí, Opavy, Mostu nebo Frýdku Místku, kde Hnutí ANO nedokázalo vládnout a koalice se jim rozpadly pod rukama.
Já jsem naopak rád, že se podařilo sestavit koalici, která bude takřka totožná s koalicí v Plzni. Tam jsme si dokázali, že spolupráce může fungovat. Jedním z problémů, které bych chtěl řešit, je intenzivnější spolupráce mezi Plzeňským krajem a městem Plzní. A právě díky této koalici máme ke spolupráci dobře nakročeno.
 
Naše priority do vyjednávání o konečné podobě spolupráce zůstávají stejné a vychází z našeho programu, se kterým jsme šli do voleb: doprava, zdravotnictví a bezpečnost.
 
Je potřeba urychleně dokončit nové dopravní napojení Lochotína, stanovit si priority při budování obchvatů. Chceme zrychlit rekonstrukce a opravy krajských silnic. Zachováme kvalitní a dostupné zdravotnictví pro všechny občany. Udržíme lékaře a sestřičky v našich nemocnicích. A v neposlední řadě uděláme vše proto, aby náš kraj zůstal bezpečný, a aby stále platilo, že Plzeňský kraj je nejlepším místem pro život.
 
Co se týká mě osobně, budu postupovat přesně tak, jak jsem slíbil před volbami. Když se stanu hejtmanem, celý svůj podíl ve Škodovce dám ke správě advokátní kanceláři. Výnos půjde na charitativní činnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů