Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): Pozor na stranické žvanily i demagogy aneb Kdo nás vykořisťuje

21.09.2014 18:00

Když se chudí dostanou k moci, stávají se nejčastěji tyrany. Pakliže k tomu nemají v demokracii dostatek prostředků, aby vytvořili totalitu, začnou tedy z vládních lavic alespoň krást peníze daňových poplatníků...

Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): Pozor na stranické žvanily i demagogy aneb Kdo nás vykořisťuje
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Kdyby socialisti a komunisti rozuměli  hospodářství, nebyli by ani  socialisty, ani komunisty.

Karel  Marx napsal čtyři tlusté knihy pod  názvem "Kapitál" a nikdy  žádný neměl. Neschopní levičáci obviňovali z  řečnických  pultů parlamentu kapitalisty, že prý "vykořisťují dělníky".

Ve skutečnosti podnikatelé zajišťovali pracovní místa pro  dělníky, aby z  jejich daní mohli žít levicový parlamentáři  a státní byrokracie. Bez  kapitalistů a dělníků by tyto společenské  třídy beznadějně umřely hlady.  Kdo tedy vykořisťuje koho?

Nastala  konečně doba, kdy jsou demagogové na ústupu a nahrazují je  ekonomičtí odborníci.  V globálním měřítku se často jedná  dokonce o miliardáře.

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Naše století bude  patrně obdobím konce  politických ideologií a jakousi renezancí "blahobytu pro  všechny"  o kterém psal i mluvil již "otec německého hospodářského  zázraku"  Ludwig Erhard v polovině 20. století.

"Kapitalismus s  lidskou tváří", aby přežil  a mohl se reformovat, musí zbavit  moci politické demagogy (straničtí žvanilové) a  nahradit je  kompetentními odborníky ve všech oborech lidské činnosti. Je  rovněž  nutné, dbát na to, aby se do vládních lavic nedostávali  "chudí lidé", jinak  začnou okamžitě krást...

Kdo se  nemůže  prokázat legálně nabytým milionovým majetkem, znamená ve vrcholové  politice bezpečnostní riziko a nemá tam, co pohledávat. Aby  se k milionům dostal  bude se tedy snažit je nakrást z vaších  daní. Tím transparentně prokazuje, že  ani hospodářství,  ani politice nerozumí. Dovolte mi, abych citoval Margaret  Thatcherovou:  "Problém socialistů je v tom, že nakonec jim dojdou peníze i  těch  druhých." Problémem komunistikých vykořisťovatelů  je navíc skutečnost, výborně  žít zadarmo na úkor společnosti,  kterou se snaží sami odstranit a existenčně  zlikvidovat. 

Vrcholný  politik, bydlící na činži, který si nebyl schopen 25 let  po pádu komunismu  ušetřit alespoň na byt v soukromém vlastnictví,  zcela transparentně prokazuje,  že neumí zacházet s penězi,  neboť doposud (mimo těch vaších) nikdy žádné  neměl...

Vyvarujte  se rovněž věřit barevným plakátům s jednou větou - ať  vám slibují cokoliv. Ona  fráze nikoho k ničemu nezavazuje  a autor plakátu často ani sám neví o čem mluví.  Jedná se  mu pouze o to, aby mohl dobře žít z vašich daní.

Dáte-li  hlas "chudému" příživníkovi, může vás připravit až o  200.000 Kč měsíčně, aniž by  pro vás nebo pro národ něco  dobrého udělal, protože mimo "žvanění" nic jiného  neumí.  Mnoho lékařů, advokátů, malých živnostníků atd. se vydává  na politickou  dráhu. Důvod? Ve svých povoláních se neuplatnili  a chtějí proto parazitovat na  vaších finančních prostředcích.  Kdo se vydává na dráhu vrcholové politiky a  nemůže prokázat  legálně získaný majetek alespoň ve výši 5 milionů korun,  je  dobrodruh a je nutné na něho pohlížet se zdravou nedůvěrou.  S největší  pravděpodobností vás bude vykořisťovat, aniž  by mohl nabídnout jakoukoli  hmatatelnou protihodnotu... 

Když  schudnou bohatí, chudí umřou hlady a nebo při nejlepším  vegetují na hranici  existence. To nám zcela jasně ukazují  desetiletí "znárodňování" a "zestátňování"  všech odvětví  národního hospodářství. Zdá se, jakoby KSČM a někteří  socialisté  dělali vše pro to, aby opět nastala "rovnost v  naprosté chudobě" coby symbol  jakési "nejvyšší spravedlnosti".  Proto nedejme demagogii žádnou reálnou  šanci!

Nevěřte  falešným  "pravičákům". Tak např. ODS se dodnes vydává za "pravicovou"  stranu,  kterou nikdy nebyla. Velice dobře se prodávala kritikou  bývalého komunistického  režimu. Mnoho příživníků se tím  roky velice dobře uživilo. Ve skutečnosti se v  případě ODS  jednalo o politické maloměstské seskupení v jehož řadách  byli  nezřídka bývalý členové KSČ. Sám Václav Klaus se  několikrát o členství v KSČ  ucházel, ale neuspěl. Když  "nadávání komunistům" vyšlo z módy a ODS měla  skutečně  začít řídit stát (Topolánek, Nečas) selhala na celé čáře  a díky rozvaze  i moudrosti českých voličů se nyní pohybuje  na spravedlivé hranici okolo 5%.

Samozřejmě,  mezitím vznikla  nová politická hnutí, která však doposud dostatečně neprokázala  svojí kompetenci. Když však například vidíte na plakátě,  jakousi dámu držící v  ruce koště s poznámkou "Vymetu celou  Prahu z..." tak určitě uděláte nejlépe, jí  doporučít,  aby na tom koštěti, co nejrychleji odletěla!

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …