Bezák (ANEO): V Bruselu je třeba pořádně vyvětrat

23.04.2014 15:00

Je to už 10 let, co ČR vstoupila do EU. Dnes vidíme, to co jsme před 10 lety neviděli: Aktiva a pasíva členství. Zatím převažuje aktivum v možnosti čerpání dotací z EU nad našim příspěvkem. Otázkou však je, zda budou vyčerpány na 100% a smysluplně.

Bezák (ANEO): V Bruselu je třeba pořádně vyvětrat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

EU se stává byrokratickou mašinérií, kterou je třeba občas redukovat a provětrat. Nepovedeným tlakem EU a USA na Ukrajinu, aby vstoupila v dohledné době do EU, si EU zadělává na velký problém, který vznikne i novým členům, tj. i České republice a Slovenské republice. Evropská unie tvrdě zaplatí za členství Ukrajiny svými eury, které budou pak chybět i ČR na dotační tituly. Zároveň Ukrajince čeká tvrdá práce a velké utahování opasků, které si neumíme my občané ČR ani představit.

Evropská unie má na výběr dvě možnosti v současném světě:

1. Institucionální reforma a nasměrování se směrem ke svým občanům, při respektování všech kulturních zvláštností a jedinečnosti, zde žijících, národů. Emancipace EU a postavení se na vlastní nohy i v otázce bezpečnosti Evropy. Ukončení americké okupace a vytvoření vlastní evropské armády. Racionální spolupráce s Ruskou federací, vyplývající ze vzájemně výhodné ekonomické symbiózy. Obnova rodiny, evropské multikultury a navázání na historické kladné zkušenosti.

nebo

2. Pokračování zbytňování aparátu, přešlapování na místě, přisluhování USA, coby amerického protektorátu a neexistence sebereflexe evropských politiků, vytváření umělého soustátí, nerespektujícího národní identitu a jedinečnost, zde žijících, národů. Postupný zánik rodiny a národních tradic, zaplevelení křesťanské Evropy islamizací a imigrantskou novodobou neevropskou většinou.

Co si EU a její národní státy a občané EU vyberou naznačí volby do Evropského parlamentu, které se konají koncem května. Přimlouval bych se za první variantu, protože současný stav EU a 2. varianta nebudou mít dlouhého trvání. Divil bych se, kdyby, současnými evropskými politiky vytvořený precedens, uznání nové ukrajinské vlády, vzniklé z násilných demonstracích na Majdanu, se jako bumerang nevrátil do jednotlivých zemí EU poté, coby současná evropská administrativa zakonzervovala současnou stagnaci. Dnešní EU nepřišla s novou vizí, která by Evropu rozhýbala žádoucím směrem. Novodobé válečnické a protiruské hysterie nejsou tím pravým a ořechovým řešením pro občany EU. Stavbu novodobé Berlínské zdi na ukrajinsko-ruské hranici si normální lidé nepřejí, a proto je třeba v Bruselu pořádně vyvětrat!

Kandidát č.6 na europoslance Jiří Bezák
za Aktiv nezávislých občanů (ANEO)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Bezák - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…