Bezák (ČSNS): Existuje důkaz o tom, proč máslo už stojí 50 Kč. Vinu nese Evropská komise

02.09.2017 9:19

EU, coby kolonie USA, si sama zavařila nemalý problém. Světový trh s mléčnými výrobky a máslem se dostal do turbulence, v níž EU tahá za kratší část provazu. Rusko nahradilo výpadek másla ze zemí BRICS a ty z EU, která uměle snížila produkci.

Bezák (ČSNS): Existuje důkaz o tom, proč máslo už stojí 50 Kč. Vinu nese Evropská komise
Foto: David Hora
Popisek: Máslo, ilustrační foto

Na webových stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu si můžete přečíst tento velice zajímavý článek: MIMOŘÁDNÁ PODPORA NA SNÍŽENÍ PRODUKCE MLÉKA 2016 (zdroj: SZIF). Píše se tam, že Evropská komise vyčlenila rozpočet ve výši 150 mil. EUR, přičemž podporováno je snížení produkce mléka ... Každý občan, který rozumí alespoň trochu problematice zemědělství, ví, že zvrátit dopad této podpory Evropské komise EU na produkci mléka nelze zvrátit z roka na rok, protože po vybití dojnic než dorostou nové kvalitní dojnice uplyne nějaký čas, který nelze urychlit. Výpadek dostatku másla tudíž bude trvat i do příštího roku, a proto cena másla neklesne ani na vánoce ani na nový rok 2018. Evropská unie se totiž sankcemi proti Ruské federaci dostala svým poklonkováním Washingtonu do vlastní pasti. Lidově se tomu říká: "Kdo jinému jámu kopá sám do ní padá.". Už několikrát jsem v článcích v minulých letech kritizoval konfrontační politiku USA a EU vůči Rusku. Jde o to, že mírová koexistence a ekonomická spolupráce mezi EU a RF je v zájmu obou uskupení. Symbióza by byla jedině ku prospěchu ekonomického i sociálního růstu obou subjektů a jejich obyvatel. Ten kdo této spolupráci "hází klacky pod nohy" by měl být pohnán k odpovědnosti a nést trestní odpovědnost, protože tím destabilizuje trh jak v Rusku tak i v EU, a to má za následek rozkolísání celosvětového trhu. Připomínám to v době, kdy se schází silná pětka ekonomického uskupení BRICS (Brazílie, Rusko,Indie,Čína a Jihoafrická republika) Čína jako předsedající země BRICS pozvala na letošní summit dalších 5 států (zdroj: Sputnik). Na příkladu států BRICS je vidět, že když se chce tak to jde, aby ekonomicky spolupracovaly i země, které mají nevyřešené územní spory tak, jako je to v případě Číny a Indie. Platí stále pravidlo, že když někdo řekne, že to nejde, tak to znamená, že to neumí! Obchodní válka EU s Ruskou federací je zbytečná a hlavně kontraproduktivní!

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…