Bezák (ČSNS): Německé volby otevřely příkop nejen mezi zeměmi bývalé NDR a západního Německa

28.09.2017 7:39

Kdo by předpokládal, že sjednocení Německa proběhlo v pohodě, ten je na velkém omylu. Občané bývalé NDR mají daleko ke spokojenosti západních německých sousedů. Rozdíl nejen v myšlení, ale i v bohatství je patrný.

Bezák (ČSNS): Německé volby otevřely příkop nejen mezi zeměmi bývalé NDR a západního Německa
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

Většina německých voličů dala přednost CDU/CSU a vůdkyni Merkelové, protože díky politice současné německé vlády německý hospodářský zázrak každoročně zajišťují štědré dividendy především z Polska, z ČR a ze Slovenska. Dceřiné společnosti západoněmeckých "matek" se činí. Nižší platy zde na východě zajišťují zisky a blahobyt německému velkokapitálu, německému státu a v neposlední řadě i možnost štědře dotovat příchod a pobyt, pomocí štědrých sociálních dávek nelegálním migrantům v počtu cca 1 milionu z Asie a Afriky. O této štědrosti německého státu si může polský, český, slovenský či maďarský občan leda tak zdát.

Postupně se objevuje takto nejen propast mezi západními a východními německými zeměmi, ale i mezi bohatými státy EU (Německo, Rakousko, Francie a další západní země EU) a chudými státy EU (ČR, Polsko, Slovensko a další bývalé socialistické země). Problém tkví v tom, že Evropská komise a Německo a Francie přepřahují vůz před koně. Místo toho, aby bohaté státy EU pomohly východním se začleňovat do EU sbližováním mzdové a sociální politiky obou skupin států, nejprve se snaží pomoci začleňovat nelegální migranty velmi štědrými dary, čímž vzniká napětí mezi chudými Němci na východě sjednoceného Německa a nelegálními novými "Němci". Stejná propast vzniká mezi chudými českými občany, žijícími s 10 tisíci Kč měsíčně z důchodu nebo z 15 tisícových výplat mezd, ačkoliv štědrá Mutti usiluje o celoevropské příspěvky pro ilegální migranty, které kvótami chce EU rozmístit i v odbojných východních státech, ve výši cca 21 tisíc Kč. To považuji, pokud se tato idea násilně prosadí, za evropskou rozbušku, vedoucí k rozpadu EU dříve nebo později.

Vítězství Mutti Merkel je třeba i z tohoto pohledu považovat za Pyrrhovo vítězství, protože kromě německé opozice v podobě  Alternativy pro Německo (AfD) a Linke či SPD, bude mít opozici i v zemích V4. Ostatně říjnové parlamentní volby u nás v ČR naznačí, zda občané ČR se chtějí dobrovolně stát chudými námezdními zaměstnanci bohatých nadnárodních korporací a stát se tak novodobými otroky nebo druhořadými občany EU, která dává před vlastními chudými přednost přišedším nelegálním ekonomickým migrantům z jihu.

Pokud pohlédneme na demografickou strukturu německého původního stárnoucího obyvatelstva, pak nemáme co Mutti Merkel závidět, protože ten "starobinec" by měli, nejspíše podle jejího tajného přání, zachraňovat před vyhynutím právě ti nelegální ekonomičtí migranti, kteří, pokud budou vychytralí pracovat chtít nebudou a štědrý německý sociální systém dozajista pořádně "podojí". A MY, na východ od německých hranic, bychom neměli být užitečnými idioty, přispívajícími na to sociální dobrodružství a inženýrství staronové vůdkyni Německa. Máme svoje větší neřešené sociální, politické a ekonomické problémy, které lze řešit jedině chytrým odchodem z nerovnoprávné EU odchodem "po anglicku". Volby ukáží, nakolik jsme chytrý a vzdělaný národ. Věřím tomu, že my obyčejní občané svou VLAST NEZRADÍME na rozdíl od některých prodejných politiků!

Občan ČR Jiří Bezák

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.