Bezák (ČSNS): Verdikt nedůstojný Ústavního soudu České republiky, soudce morálně selhal

16.09.2017 9:16

Ústavní soudce Jan Filip se dopustil justičního skandálu tím, že potvrdil verdikt, týkající se platnosti pokuty za zveřejnění fotky zloděje. Podle tohoto soudce pachatel trestního činu má právo na anonymitu, přestože veřejně kradl.

Bezák (ČSNS): Verdikt nedůstojný Ústavního soudu České republiky, soudce morálně selhal
Foto: ČSNS
Popisek: Česká strana národně sociální - logo

Příběh zloděje se stal v roce 2011, kdy odcizil z prodejny bicyklů v Praze kolo. Měl ale smůlu, protože jej zabrala bezpečnostní kamera. Majitel druhý den po zjištění krádeže záběr zloděje zveřejnil na Facebooku, což mimo jiné napomohlo policii k dopadení pachatele.

Otázka zní: Má právo zloděj na anonymitu, páchá-li veřejně trestní čin? Prodejna je veřejný prostor, kam chodí zákazníci si kupovat zboží, tudíž, je scestné tvrdit, že tento pachatel má právo na anonymitu! Něco jiného by bylo, pokud by například pachatel se dopustil trestného činu ve svém domě či obydlí, pak je nutné zachovávat domovní svobodu, ačkoliv i za tento čin musí být potrestán. Člověk, jenž se dopustí trestného činu, nemá právo očekávat shovívavost justice. Pokud existuje důkaz, v tomto případě video, pak samozřejmě musí očekávat, že bude použit proti němu i veřejně, a v tom spatřuji výchovný efekt pro případné potencionální napodobovatele.

Justice, a v tomto konkrétním případě Ústavní soud, podle mého názoru totálně morálně selhaly. To, že si myslím pravdu, potvrzují komentáře např. amerického novináře Erika Besta a komentátora Jiřího X. Doležala, a to nemluvím o reakcích českých občanů na sociálních sítích.

Ano, jsme jen lidé, a tudíž i soudce má právo udělat chybu, nicméně tato chyba může mít velmi vážné následky pro celou českou společnost. Nikdo racionálně uvažující si jistě nepřeje lynčování pachatele, ale nález Ústavního soudu ČR může být nebezpečným precedentem pro budoucnost. Ústavní soud tímto dal najevo, že právo pachatele má větší sílu než právo poškozeného, a to není v žádném případě pro tuto zemi a její lid dobře!

Věřím, že občané v říjnových volbách dají svými hlasy průchod k modernějšímu pojetí společnosti, přímé demokracii a vlastenectví, kdy konečně dobro bude mít silnější hlas než zlo. Je smutné, když v dnešní době se vlastenectví stává téměř sprostým slovem a pachatelé mají navrch nad poškozenými. NEMYSLÍTE VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, ŽE JE NA ČASE TENTO TREND ZMĚNIT?

Občan Jiří Bezák

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.