Bezecný (KDU-ČSL): Dávno není za blbce, ten kdo volí lidovce

02.10.2017 18:29

Kde chcete žít? V zemi, která je pro nás všechny dobrým domovem. V zemi, která dá šance nové generaci. V moderní a inovativní zemi, kde budou žít spokojené rodiny. V zemi, kde je dostupné bydlení a zdravá krajina. A kde schopnosti se nemusí skrývat.

Bezecný (KDU-ČSL): Dávno není za blbce, ten kdo volí lidovce
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Povolební kocovinu známe všichni. Z moudrých opálených kandidátů se zarostlou tváří a sakem přes rameno, kterým dáme svůj hlas a důvěru, se vyklubou „chytrolíni“, jejichž blbost a arogance moci nemají hranic.  Nejsou však hloupí oni, naopak, hloupí jsme my, kdo je volíme pořád kolem dokola.

Třeba taková ODS. Vzpomínáte si na kreatury typu ostravského chachara Topolánka nebo chudáka Nečase, který více řešil své osobní vztahy zamilovanosti do Nagyové než administrativu vlády? A vrchol všeho v podobě zrady demokracie  formou oposmlouvy se sociální demokracií. Je nám jasné, že jsme už tehdy byly na hraně diktatury? Raději už nevolit.

Koukal jsem na pár předvolebních sloganů sociální demokracie a zachvátila mně hrůza. Třeba chtějí vyšší daně bankám. Cožpak neví, že tyto vyšší daně zaplatíme my v podobě rostoucích bankovních poplatků? Cožpak nás sociální demokracie chce připravit o veškeré úspory? Nebo vyhlásili válku levné práci. Proč tak najednou? Nejsou to přece oni, kdo nám tady levnou práci zavedli? Také dál od nich.

„A hlavně neblábolit“, to je zase heslo ANO. No, měli by se toho především sami držet, v těch blábolech totiž mohou směle konkurovat všem ostatním uchazečům.

Kalousek zase nEUhne. Především od plné misky. Program je chabý a zmatečný. Myslím, že tohoto projektu jsme se také už nabažili dost.

Okamura a SPO nás zase chtějí vyvést z Evropské unie. Nevím jak vy mladší, ale my, kteří jsme o připojení k Evropě za ostnatými dráty komunismu léta toužili, po návratu do ruského chřtánu zrovna netoužíme. Komunistické „Se Sovětským svazem na věčné časy“ jsme si už zažili a jsme rádi, že čas komunistů i Sovětského svazu je nenávratně pryč.

Zelené známe. Politika životního prostředí je nezajímá, protože jí nerozumí (vzpomínáte na biomasu?). Jediné, o co jim jde, je jakýkoliv podíl na moci. Parazit, před nímž je třeba být ostražitý. A moc nám toho už nezbývá, snad soukromé podnikatelské projekty typu tzv. „Rozumných“ nebo „Realistů“ , kde bychom si mohli zopakovat čest a slávu tzv. „Věcí veřejných“. Vzpomínáte na jejich guru Bártu? Tak tu máme teď jiné guru jako Hanniga nebo Robejška. Víte o koho jde? Ne, nevadí, já také ne. Vyhozené hlasy.

Dělal jsem si průzkum v některých moravských městech a obcích a lidé skutečně mají dost podobných exhibicionistických existencí. Nechtějí již volit Klausovy nepovedené pohrobky ani jejich věrné partnery a souputníky ze sociální demokracie, zaplavující naší zemi levnou prací. A nechtějí volit ani další podivné týpky, o nichž víme jenom to, že jejich jediným cílem je prostřednictvím dobře placených funkcí na čas zabezpečit sebe a své známé. My občané jsme pro ně jen hloupé stádo, jehož prostřednictvím by se tito výtečníci rádi vznesli také jednou do oblak. Pak už nám budou jen kynout z výše. Tu radost jim ale neuděláme, že?

Ano, rozumní lidé budou volit KDU-ČSL. Rozumní lidé, kteří věří sami sobě, kteří ctí tradice i státnost, ale kteří nemají strach z širšího civilizačního prostoru. Lidé, kteří nejsou spokojení se vším, co se v Evropě děje, ale kteří vědí, že izolací ani orientací na východ bychom si příliš nepomohli. Lidé, kteří už mají dost nekompetentnosti, arogance a hlouposti našich tzv. „vládnoucích elit“ a kteří od státní správy očekávají rozum, zodpovědnost, schopnost a také skromnost místo opulence a bezuzdného rozhazování zdrojů, které vznikají úplně někde jinde než ve veřejné sféře.  Lidé, kteří si váží všeho, čeho jsme svou prací, iniciativou, odvahou a nápady v Evropě dosáhli a kteří odmítají dělit se o tyto výsledky s nezvanými hosty z kulturně odlišného světa. To jsou všechno naši spoluobčané, kteří dávají svůj hlas KDU-ČSL v naději, že zodpovědnost nebude jen prázdným heslem, ale neoddělitelnou součástí veškerého jejího konání. Jsem přesvědčen, že v naší zemi je nás podobně smýšlejících lidí hodně. Nebo alespoň dost na to, abychom mohli konečně vytvořit zodpovědnou a stabilní vládu, která nám bude schopna skládat takové účty, za něž se nebudeme muset stydět. ODS a sociální demokracie jsou stranami arogantní a korupční minulosti, KDU-ČSL je stranou spořádané evropské budoucnosti. Luxova Klidná síla má stále co říci.

Možná bych svůj příspěvek mohl zakončit slovy z jednoho klipu: "V jaké zemi chcete žít? V zemi, která je pro nás všechny dobrým domovem. V zemi, která dá šance nové generaci. V moderní a inovativní zemi, kde budou žít spokojené rodiny. V zemi, kde je dostupné bydlení a zdravá krajina". Dodám ke klipu – a v zemi, kde neschopní nebudou házet schopnějším a šikovnějším klacky pod nohy.

Takže berme volby zodpovědně. Vidíme, že žijeme v neklidném čase a rozhodujeme o SVÉ budoucnosti.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.