Bezecný (KDU-ČSL): Flexibilnost patří k atributům schopnosti

29.11.2016 8:33

Rigidita lpění na jednou odsouhlaseném, nemusí být vždy nejlepším způsobem řešení, zvláště jedná-li se o potřeby lidí. A o ně jde v politice především. Postoji soc dem k EET proto nerozumím a doufám, že KDU-ČSL bude vidět věci lépe.

Bezecný (KDU-ČSL): Flexibilnost patří k atributům schopnosti
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Vědom si skutečnosti, že každá výjimka je špatná, dovoluji si tvrdit, že vynětí z povinnosti EET pro podnikatele vydělávající do 250.000 CZK ročně by podpořilo malé podnikání. Už proto, že o něm tolik hovoříme, ale tak málo pro ně děláme.

Sám znám několik lidí, pro které je povinnost zavedení EET posledním úderem, který rozhodl o plánu na ukončení jejich drobných podnikatelských aktivit ke konci roku. Co budou dělat? Zkusí si najít práci. Měla pronajatou trafiku, třeba sežene místo prodavačky někde jinde. Nebo bude dělat něco jiného. Nebo úřad práce. A máme to. Nejenže státní kasa nic nevybere, ale ještě jí bude přispívat. Špatná logika.

Byl rozhodnut nějaký harmonogram, pan Babiš konečně našel trochu porozumění pro ty malé a hodlá vyhovět. Rázné odmítnutí pana Sobotky není na místě a svědčí o tom, že sociální demokracie na malé podnikání spíše zanevřela. Komu je vlastně určený program sociální demokracie? Malým podnikatelům určitě ne.

Apeluji na KDU-ČSL aby se zachovala flexibilněji a návrh pana Babiše na vládě podpořila. Ochota reagovat na měnící se situaci patří k vlastnostem schopných a velkých hráčů a určitě najde u těch, kterým má veřejná administrativa sloužit, pozitivní ohlas. Nebuďme stroje, zkusme být jednou lidmi. Lidmi pro lidi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…