Bezecný (KDU-ČSL): Trvám si na svém

18.08.2016 17:20

V minulých dnech jsem vedl se svými příznivci i odpůrci zajímavou diskusi o roli USA a Ruska v současných válkách. Proč nemohu změnit své stanovisko.

Bezecný (KDU-ČSL): Trvám si na svém
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

V minulých dnech jsem byl osloven příznivci I odpůrci ve věci mé "příchylnosti" k USA a "přísnosti" k Rusku. Děkuji za všechny zajímavé názory, i dnešní článek na seznamu.cz mně však nutí k tomu, abych své názory uvedené v publikovaných článcích v žádném případě neměnil.

CITACE ze Seznam.cz : Ruské nálety v Sýrii zabily desítky lidí, polovina jsou civilisté

Série ruských náletů na severosyrské město Aleppo, které je částečně v držení povstalců, si v úterý vyžádala skoro tři desítky obětí, z nich více než polovinu tvoří civilisté. Podle agentury AP to uvedly syrské opoziční monitorovací skupiny. KONEC CITACE

Nebýt uvedené diskuse na stránkách PL, možná bych k překvapení svých kritiků tyto informace přešel bez výraznějšího povšimnutí. Ve válce proti zlu se stávají I špatné věci. Stejně jako dnes v Aleppu, určitě se staly I drive třeba v bývalé Jugoslávii, mnoho nevinných lidí se stává obětí ambiciozních her mocných nejrůznějšího ražení. Otázkou vždy je jaký smysl příslušné intervence mocností mají. O co usiluje Amerika, o co Rusko a o co třeba Saúdská Arábie v Jemenu. jaký cílový režim má být zaveden. A v jakém cílovém stavu bychom třeba my samy chtěli žít - v cílovém stavu nabízeném USA, nebo v tom, co nabízí Rusko, nebo v systemu hájeném Saúdskou Arábií? Můžeme si dosadit jakoukoliv další intervenční sílu. Na tuto otázku už si musí každý odpovědět sám. Já preferuji život nabízený euroatlantickou civilizací (s výhodami I nevýhodami) a od toho odvozuji I své názory a své preference. A take jsem připraven tento svůj život aktivně obhajovat. Moc bych si přál, aby tomu mohlo být vždy jen na stránkách veřejných sdělovacích prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů