Bezecný (KDU-ČSL): Vážený pane kníže...

11.09.2017 12:59

Je škoda, že se pan kníže Schwarzenberg podílí na agresivních výbojích Kalouskovy strany. Jeho mlžení a polopravdy nejsou důstojné jeho dlouhodobých zásluh ani aristokratické cti.

Bezecný (KDU-ČSL): Vážený pane kníže...
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Vážený pane kníže,

Domnívám se, že je nedůstojné, aby člověk Vašich zásluh a zkušeností musel psát podobné polopravdy typu „Drzé čelo lepší než poplužní dvůr“ .

Ale vezmu-li Vás za slovo, jestliže chce pan ministr Jurečka  zachovat současný model dotací pro zemědělství, chce současně, aby tyto dotace kompletně přicházely z Bruselu. Vy zřejmě preferujte druhý model – to je spolufinancování členskými státy. A tudíž výrazná zátěž pro státní rozpočet. To si opravdu pane kníže a vaše strana TOP přeje? Místo peněz z Bruselu podporovat farmáře z vlastních zdrojů? Další zátěž pro národní rozpočet?

Dále, pěkně se čtou slova o negativním vlivu velkofarem na krajinu. I to je však polopravda. Proč farmy pěstují olejniny? Protože to vyplývá třeba z povinnosti přidávat rostlinné oleje do pohonných hmot. Farmáři se prostě přizpůsobují poptávce. Zrušte nesmyslné povinnosti a farmáři se rádi přeorientují na jiné plodiny. Jste přece také majitel pozemků, a jakého majitele by těšilo zničit si svůj výrobní nástroj. jímž může být půda stejně jako lesy. Na druhé straně musí ale vydělávat a reprodukovat. proto ta řepka. Prostě nese.

Říkáte, že celá Evropa podporuje nový systém dotací. Nemáte pravdu, pokud vím, novou úpravu se spolufinancováním z národních zdrojů podporuje Německo, Francie je však pro zachování současného stavu. Což je pochopitelné, Francie bere z dotačních peněz nejvíce, takže zátěž pro národní rozpočet by byla asi neúnosná. Nicméně, je to fakt, který prosím nezamlčujte.

Milý pane kníže, vím, že před volbami se to podpásovkami množí, nechte však takové rány svým méně zasloužilým spolustraníkům a nasaďte si raději objektivnější brýle, byť by se tak stalo ve vztahu k politickým konkurentům. Nenechte se zatáhnout do křečovité hry páně Kalouska, která Vás není důstojná.

Také KDU-ČSL podporuje malé farmáře, ale to neznamená, že Ti větší si naší pozornosti a úcty k jejich práci nezaslouží. A chce-li být naše zemědělství konkurenceschopné, pak musíme podporovat oba typy hospodaření. Stejně jako je tomu, milý pane kníže, všude jinde v Evropě.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.