Bezecný (KDU-ČSL): Vláda na důchodce kašle

25.08.2022 5:34

Chtěl jsem si nechat dát posilovací dávku proti Covidu. V Prostějově. Ouha, nelze se zaregistrovat. A praktičtí lékaři? jen nepatrné množství očkuje proti kovidu. Co mají nemocní nebo staří lidé dělat. Jeďte do Olomouce, radí kontakt na lince 1221.

Bezecný (KDU-ČSL): Vláda na důchodce kašle
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Chtěl jsem provést registraci na posilovací dávku očkování proti COVIDU 19. Ke všem předchozím očkováním jsem se registroval v nemocnici v Prostějově.  Se službami jsem byl spokojen. Chtěl jsem tak učinit i nyní. Leč ouha. Centrální registrační systém neobsahuje nabídku očkovacího místa v padesátitisícovém městě Prostějově.

Zavolal jsem na linku 1221, abych zjistil, proč tomu tak je. Proč mají občané města Prostějov, pokud očkování neprovádí jejich praktický lékař (není to jeho povinností a činí tak menšina z nich viz https://ockovani.opendatalab.cz/praktici) dojíždět za tímto úkonem do Olomouce, Jeseníku, Šumperku nebo Přerova. Odpověď operátora na 1221 vypovídající. Neví. Neví, proč nelze posilující dávku proti Covidu obdržet v Prostějově, neporadil mi, je-li v Prostějově jiná možnost pro očkování než jsou města nabízená v CRS.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16884 lidí

Tak se ptám – to myslí ministerstvo zdravotnictví vážně, nebo si dělá z nás občanů zase blázny? To opravdu mají staří nebo nemocní lidé z Prostějova cestovat do Olomouce, aby si mohli nechat dát posilovací dávku? Nebo je současná nabídka tzv. posilovací dávky už jen jakýsi výraz rezignace a nezájmu státu o ochranu zdraví obyvatel a důchodců zejména? Byly doby, kdy se otevírala speciální očkovací centra v kulturních domech, tělocvičnách. Asi čekáme, až budou zase desetitisíce případů nemocných, aby to vládu přimělo k akci.

Nuž, koukal jsem nedávno na diskusi o pomoci státu občanům, zápasícím s rostoucími cenami energií. Diskutovali paní ministryně Langšádlová za vládu a pan poslanec Havlíček za opozici. Výsledek diskuse je vypovídající i pro výše uvedený problém. Ukázal naprostou neznalost problematiky, neschopnost vnímání potřeb lidí, neschopnost cokoliv vyřešit u některých členů vlády. Takovou odbornou nepřipravenost a takový intelektuální rozdíl mezi oběma uvedenými diskutéry, to už jsem dávno v politických diskusích nezažil. Měl jsem pocit, že paní Langšádlová nebyla vůbec schopna sledovat, o čem je řeč, že ani neví, jaké prostředky má stát k dispozici k řešení příslušného problému, řečeno lidově, že je úplně mimo mísu. Poslanec Havlíček zvítězil tentokrát až příliš snadno. A jak je tato paní ministryně schopna pomáhat naší vědě, nechci ani domýšlet.

Jen tedy doufám, že mimo mísu nebude také pan ministr zdravotnictví. Neb covid je stále mezi námi, a byť nechci v žádném případě strašit jeho nebezpečím, určitě si vyžádá, jako jiné nemoci, ještě řadu lidských životů. Vládu to ovšem už nezajímá. Jinak by určitě nabídla zájemcům z řad občanů, a důchodcům zejména, daleko více možností v podobě očkování v místě jejich pobytu. Minulost ukázala, že to jde a může to i v našich podmínkách fungovat.

Uvedená zkušenost je pouze jedním z korálků, který vypovídá o zájmu a schopnostech, se kterým současná vláda přistupuje k řešení problémů občanů a společnosti. A vystupování některých členů vlády zase jen dokládá skutečnost, jak hluboko může řízení státu klesnout. „Za Babiše bylo lépe“, píše se na jednom bilboardu nejen v Brně-Židenicích. Současná vláda dělá vše pro to, aby byl tento slogan pravdivý. 

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ivo Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartůšek (Přísaha): Migrační pakt? Ano - ne - možná - nevíme!

7:17 Bartůšek (Přísaha): Migrační pakt? Ano - ne - možná - nevíme!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji vlády Petra Fialy k Migračnímu paktu