Beznoska (ODS): Sociální bydlení v ČR. Jak dál?

29.02.2016 22:09

V úterý 1. března v dopoledních hodinách proběhne v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR odborný seminář ke koncepci sociálního bydlení.

Beznoska (ODS): Sociální bydlení v ČR. Jak dál?
Foto: ODS
Popisek: Adolf Beznoska

Akce se koná pod záštitou poslance Adolfa Beznosky (ODS) a ve spolupráci s výborem pro sociální bydlení. Za účasti zástupců státní správy i samosprávy, odborníků z řad občanských sdružení a z komerční sféry budou diskutována aktuální témata z oblasti koncepce sociálního bydlení, ekonomické dopady připravovaného zákona, příklady zahraniční praxe i pohled na téma sociálního bydlení očima samosprávy.

„Sociální bydlení je aktuálním tématem a bezesporu stojí za pozornost širšího okruhu zákonodárců. Rozhodli jsme se proto s experty podívat na novou koncepci, která je předvojem nového zákona o sociálním bydlení v rámci diskusního semináře,“ říká Adolf Beznoska, poslanec a člen výboru pro sociální politiku Parlamentu ČR. „Pohled na problematiku sociálního bydlení zde nabídnou odborníci z různých sfér byznysu. Věříme, že právě tento vícevrstvý pohled na toto téma vyvolá zájem a rozpoutá zajímavou diskusi.“

V prvním dopoledním panelu představní zástupce MPSV ČR koncepci sociálního bydlení a základních obrysů připravovaného zákona o sociálním bydlení. Následovat bude blok věnovaný pohledu na současnou situaci na poli sociálního bydlení u nás, ve které promluví Milan Taraba, předseda Sdružení nájemníků ČR, Tomislav Šimeček, předseda Občanského sdružení majitelů domů, bytů a dalších nemovitostí v ČR a Ivana Nesétová ředitelka občanského sdružení Centrom. Ekonomickým dopadům připravovaného zákona o sociálním bydlení se bude ve své sekci věnovat Tomáš Kubíček ze sekce stavebnictví Hospodářské komory ČR a Pavel Kliment z KPMG. Dopolední diskusní seminář zakončí poslanec Adolf Beznoska pohledem na téma očima samosprávy.

Akci bude moderovat Michal Zaorálek z Good Government Institutu.

Program semináře:

08:30 hod. registrace účastníků
09:00 hod. zahájení Adolf Beznoska

09:15 hod.

    Panel: Koncepce sociálního bydlení v ČR
-       Představení koncepce sociálního bydlení a základních obrysů připravovaného zákona o sociálním bydlení: David Pospíšil (MPSV)


09:45 hod.

    Panel: Současná situace na poli sociálního bydlení
-       Milan Taraba (SON)
-       Tomislav Šimeček (OSMD)
-       Ivana Nesétová (MMR, CENTROM)

10:30 hod.

    Panel: Ekonomické dopady připravovaného zákona o sociálním bydlení, pohled samospráv
-       Tomáš Kubíček (HK ČR)
-       Pavel Kliment (KPMG)
-       Adolf Beznoska (ODS)
-       diskuse

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině