Bierhausová (ANO): Budu se snažit o uklidnění klimatu ve Slezském divadle

31.10.2015 7:29

Otevřený dopis 1. náměstkyně primátora města Opavy ve věci Slezského divadla:

Bierhausová (ANO): Budu se snažit o uklidnění klimatu ve Slezském divadle
Foto: Opava
Popisek: Opava

Vážení pánové Dokoupile, Hromado, Kaupo.

Je mi, jako 1. náměstkyni primátora Statutárního města Opavy velmi líto, že k  situaci, kterou popisujete ve svém otevřeném prohlášení, vůbec došlo. Bohužel musím říci, že i já jsem s jmenováním pana ředitele SD Drgáče v jistou chvíli souhlasila, ovšem s jasnou proklamací příslibu nastupujícího ředitele, že divadlo bude řízeno odborně, kvalitně a s lidským přístupem ke všem zaměstnancům Slezského divadla.

Několikrát jsem na tuto skutečnost, která byla podmínkou jmenování ředitele SD veřejně upozorňovala. Vzhledem ke stále se množícím velmi závažným informacím o netaktním, až nelidském přístupu současného vedení divadla k zaměstnancům jsem po důkladné analýze osobně na jednání rady města Opavy navrhla  odvolání pana ředitele Drgáče z funkce. Bohužel jsem byla svými kolegy v radě přehlasována a panu řediteli bylo paradoxně následně navrženo ústy pana náměstka Halátka  a následně většinou rady schváleno osobní ohodnocení. Vaše otevřené prohlášení ze dne 27. 10. 2015 mne ve správnosti tohoto mého návrhu na jednání rady města jen utvrdilo.

Lituji, že k této situaci vůbec došlo a všemi možnými prostředky se budu osobně zasazovat o docílení nápravy vzniklé situace a uklidnění klimatu ve Slezském divadle včetně Vás, představitelů odborných a profesních organizací v divadelní oblasti, ale i zaměstnanců Slezského divadla a také i opavské kulturní veřejnosti, tedy všech zainteresovaných. Je mým cílem, aby situace nejen v divadle, ale také ve městě samotném byla stabilní a lidé opět vnímali a cítili, že vedení města je této stability a jistoty zárukou. Bude mi odměnou, když občané Opavy a to od malých dětí až po seniory budou s úsměvem a pocitem klidu a pohody nasávat kulturní zážitky a atmosféru našeho krásného divadla.

S pozdravem a poděkováním za Váš zájem a aktivní přístup k dané situaci.

Simona Bierhausová

1. náměstkyně primátora města Opavy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice