Bílek (KONS): Radar na území ČR - druhá šance na obzoru?

13.03.2014 18:30

Konzervativní strana vždy podporovala umístění radarové stanice armády USA na území České republiky (viz přílohy). Významný americký politik, senátor a bývalý kandidát na presidenta John McCain, zmínil v uplynulých dnech možnost oživit tento záměr. Konzervativní strana vyzývá vládu České republiky, aby na takový náznak reagovala s maximální vstřícností.

Bílek (KONS): Radar na území ČR - druhá šance na obzoru?
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Zatímní zdrženlivá až negativní odezva ze strany ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) je pro nás tváří v tvář nebývale kritické situaci, ve které se Evropa neocitla desítky let, stěží uvěřitelným selháním. Za velmi podivné pak považujeme i prohlášení ministra obrany Martina Stropnického (ANO), že česká vláda se podle jeho mínění k plánům na vybudování radarové stanice armády USA na území ČR vracet nebude – pan ministr je ale dnes členem této vlády, nikoli nezúčastněným komentátorem jejích kroků!

I kdyby zmíněné vyjádření senátora McCaina nemělo žádný pevnější věcný základ, je nezbytné dát jasně najevo, že případně podruhé nabídnutou ruku ze strany partnera a spojence neodmítneme.

Vyzýváme proto všechny prozápadně orientované občany, aby svůj názor na tuto otázku dali současným parlamentním stranám, zejména pak těm vládním, hlasitě najevo – jsme si totiž jisti, že hlučných odpůrců se případně opět najde více než dost.

Za Konzervativní stranu

Josef Bílek
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KONS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…