Bílek (Otevřená radnice): Starosta Prahy 7 má pravděpodobně velmi krátkou paměť

02.08.2014 21:15

Obrácení Marka Ječménka.... Nejdřív PR hazardu, teď si hraje na titána. Když si obyvatel Prahy 7 otevře nejnovější místní radniční noviny (HOBULET) a nalistuje si článek na straně 4, pravděpodobně se nestačí divit.

Bílek (Otevřená radnice): Starosta Prahy 7 má pravděpodobně velmi krátkou paměť
Foto: archiv
Popisek: Marek Ječmének

Starosta Ječmének je tam líčen jako titán, který vlastním tělem bojuje proti hazardu na území této krásné městské části, byl to on, kdo vyhlásil referendum a protlačil apel na úplné vymýcení heren. Dokonce je hned v úvodu článku pan starosta přímo citován: „Praha 7 dlouhodobě činila kroky, které vedly k zásadní regulaci hazardu na našem území“.

Avšak pan Ječmének má pravděpodobně velmi krátkou paměť, protože ještě před rokem tvrdě hájil naprosto opačný postoj, opět citace jeho slov: „Plošné zrušení hazardu by velmi pravděpodobně mělo za důsledek vznik černých heren, o kterých by nikdo neměl přehled a nad kterými by nebyla žádná kontrola. Takový krok by mohl vést k eskalaci negativních jevů a zhoršení bezpečnostní situace na našem území“ (HOBULET).

Podobný názorový obrat o 180° předvedla radnice Prahy 7 za stejného koaličního složení i při hledání varianty nového sídla – nejprve všemi způsoby blokovala vypsání referenda a sveřepě bránila monstrózní miliardovou investici, a to včetně hájení tohoto názoru u soudu za peníze mnoha občanů, kteří vypsání referenda podporovali, aby nakonec poté, co Nejvyšší správní soud referendum umožnil, starosta Ječmének pronesl: „Chtěl bych poděkovat všem občanům, kteří se do místního referenda zapojili. Velmi oceňuji, že veřejnosti není budoucnost Prahy 7 lhostejná“ (vyjádření pro Aktuálně.cz).

Ano, pane Ječménku, nejen budoucnost, ale i přítomnost není veřejnosti Prahy 7 lhostejná. Hnutí pro otevřenou radnici Prahy 7 je proti hazardu, je proti zneužívání obecních peněz pro vlastní pomníky, je pro jasný směr, který bude ku prospěchu obyvatel a nebojí se vypisovat referenda v těch otázkách, které mají zásadní význam pro další směřování naší městské části.

Ing.Miroslav Bílek - Hnutí Otevřená radnice Praha 7

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí Otevřená radnice

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…