Birke (ČSSD): Nelze jen vykřikovat, že nechce někdo s někým spolupracovat

19.10.2016 14:39

Projev na 50. schůzi sněmovny 19. října 2016 k rezignaci poslankyně Olgy Havlové z komise k D47:

Birke (ČSSD): Nelze jen vykřikovat, že nechce někdo s někým spolupracovat
Foto: red
Popisek: Jan Birke, ČSSD

Ano, ona (Olga Havlová, pozn. red.) na komisi vystoupila, řekla, že rezignuje, že nemá důvěru ke mně, že víc se k tomu nebude vyjadřovat, a pak udělala tiskovku, kde řekla to, co řekla. Já už se k tomu nechci vrátit. Pro mne to je smutná událost.

Pak jsem kontaktoval předsedu Marka Černocha, kde jsem ho žádal, že do dnešního dne nemám informaci písemnou. Protože když na něco rezignuji, tak to dělám písemně. Musím to formálně dokončit. Myslím, že to je běžné. Já jsem požádal Marka Černocha jako předsedu klubu, abychom měli rezignaci písemnou. Toto jsem činil zhruba asi dvakrát nebo třikrát s Markem Černochem. Pokaždé jsme si řekli, že ani jednou nikdo z nás tu informaci nemáme písemně. Je mi to líto, že to takhle musím říkat detailně, ale je to prostě pravda.

Takže zkrátka a dobře, víte, já to už nechci odehrávat zpátky, co jsem si musel vyslechnout. Ale musím říci, aby tady bylo jasně řečeno, že prostě je potřeba ty věci formálně dotáhnout, ne jenom vykřikovat, že prostě nechce někdo s někým spolupracovat. To je celé.

Nicméně D47 pokračuje dál, je usnášení schopná a má dokonce už i termíny na podání vysvětlení, co se týče činnosti D47. Ale zkrátka a dobře jsme domluveni s předsedou volebního výboru, že znovu bude vyzvána Sněmovna k doplnění zástupců za hnutí ANO a dále Marka Černocha z hnutí Úsvit. To znamená, že předpokládám, že toto bude učiněno. Pokud se toto nestane, tak na nejbližším zasedání Sněmovny požádám o snížení kvora nebo počtu členů vyšetřovací komise z devíti na šest, tak abychom byli definitivně číslově srovnáni. Ale musíme se vypořádat, co se týče paní poslankyně Havlové. Není potřeba vykřikovat, že tady někdo - a to už je jedno, já už se k tomu nechci vracet.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce