Bláha (ANO): Dopravu beru jako téma číslo jedna

27.09.2017 17:23

Jak se dostat z centra Prahy do Mladé Boleslavi za 55 minut a do Liberce za 100? Jako lídr kandidátky v Libereckém kraji beru dopravu jako téma číslo jedna. Vždyť naše silnice byly vždy v hrozném stavu a předchozí vlády s tím nic nedělaly.

Bláha (ANO): Dopravu beru jako téma číslo jedna
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Lídr ANO v Libereckém kraji Jiří Bláha

Není náhoda, že kandiduji za ANO, hnutí, které konečně rozhýbalo důležité stavby. Můj kolega a ministr dopravy Dan Ťok opravil už 1150 kilometrů silnic a zprovoznil 120 kilometrů dálnic a silnic I. tříd. Letos jich opravuje víc než 600 kilometrů a opravuje 230 kilometrů nových dálnic a obchvatů měst…

A CO SE POVEDLO V LIBERECKÉM KRAJI?

  • Podpořili jsme bezpečnost dopravy stavbou 2+1 pruhů hlavně ve stoupání (Jítrava – Suchá, Rádlo – Jablonec -dokončíme v říjnu, Kunratice – Jablonec – do provozu v květnu 2018)
  1. Postavili jsme obchvat Dubé, obchvat I/15 Kravaře zahájíme v říjnu
  2. Zmodernizovali jsme železniční úsek Liberec-Tanvald a stanici v České Lípě
  3. Zrekonstruovali jsme Harrachovský a Rigelský tunel

ALE TEĎ TO NEJPODSTATNĚJŠÍ

Co uděláme za další 4 roky?

  • Opravíme silnici I/9 Svor
  • Budeme v úseku Sosnová - Dolní Libchava pokračovat v obchvatu České Lípy
  • Přestavíme mimoúrovňovou křižovatku Rádelský Mlýn
  • Postavíme obchvat I/15 Kravaře a v roce 2021 chceme začít stavět dopravní připojení Frýdlantska I/13 Krásná Studánka – Dětřichov
  • Zrekonstruujeme železniční stanice Malá Skála, Hrádek nad Nisou, Chrastava, Turnov a Semily
  • A konečně na jaře příštího roku dokončíme studii proveditelnosti na přímé železniční spojení Praha - Liberec. Pak by už měla začít projektová příprava, abychom se v budoucnosti z centra Prahy dostali do Mladé Boleslavi za 55 minut a do Liberce do 100 minut.

JAK PŘISPĚJI JÁ?

Jednoduše. Vždycky mě rozčílí, když vidím stavbu, která je ve 3 odpoledne prázdná. Přitom současné zákony umožňují, aby si obce, města, kraj, stát dávaly do smluv, že se bude stavět od rozednění do soumraku případně i v noci. I tak se o to skoro nikdo ani nepokusí a stavby pak trvají dlouho a dopravní zácpy se vlečou.

Dohlédnu na to, aby se stavělo v režimu 24/7/365 a aby to odsýpalo. A pomůžu zákonu, který zabrání obstrukcím ze strany nejrůznějších organizací, které stavby zpomalují.

A ještě jedna věc. Pokud jste se pokusili o prázdninách projet přes Liberec (i když ta situace vlastně trvá doteď), tak mi dáte za pravdu, že šlo o nadlidský úkol. Všechno rozkopané a neprůjezdné. A přitom jde jenom o koordinaci v přípravě. I tohle bude moje parketa - a jako poslanec si na ni došlápnu!

Převzato z profilu.

Jiří Bláha

  • ANO 2011
  • Lídr hnutí ANO pro Liberecký kraj v roce 2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny