Bláha (ODS): Hrubý odhad nákladů na investici je předběžně 70 milionů

13.11.2019 21:46

Na revitalizaci budovy Gayerových kasáren v Hradci Králové, která začala před několika týdny a využívá ji krajské Muzeum východních Čech, by měla navázat úprava ploch uvnitř kavalírů a před kasárnami.

Bláha (ODS): Hrubý odhad nákladů na investici je předběžně 70 milionů
Foto: ODS
Popisek: ODS

Rada města schválila podmínky soutěže na projektanta, který zpracuje dokumentaci pro stavební povolení a provedení stavby. Územní rozhodnutí již město má. Mezi kavalíry vznikne areálový parter, který ze severu uzavírá nový parkovací dům.

„Náměstí bude dlážděné, opatřené městským mobiliářem, veřejným osvětlením a s výsadbou nových stromů. Bude objízdné pro zásobování a obslužnost podnikatelských objektů v areálu kavalíru. V severní části centrálního náměstí bude také obnovena historická studna,“ popisuje záměr rekonstrukce Jiří Bláha, investiční náměstek primátora Hradce Králové.

Podle návrhu smlouvy s vítězným projektantem by tak město mohlo požádat o stavební povolení na podzim příštího roku. „Město bude koordinovat termínově svou část stavby v daném území s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje. Hrubý odhad nákladů na tuto investici je předběžně 70 milionů korun. Přesnější číslo bude město znát až po zpracování vyšších stupňů stavební dokumentace a na základě nabídek stavebních firem ve veřejné soutěži,“ dodává náměstek Bláha.

Zbývající dvě boční náměstí před objekty Vrbenského a Gayerových kasáren vytvoří další nový důstojný prostor. Dláždění celého areálu doplní sadové úpravy, městský mobiliář a veřejné osvětlení. Na obě boční náměstí vzniknou z ulice ČSA také dva nové pěší vstupy opatřené brankami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…