Blaha (ODS): Ignoranství nás všechny vrací zpět

23.03.2020 17:56

Pár slov starosty Uherského Hradiště k občanům v čase koronaviru.

Blaha (ODS): Ignoranství nás všechny vrací zpět
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Vážení spoluobčané, zatímco zdravotníci, záchranáři, hasiči, policisté, hygienici a mnoho dalších, včetně Krizového štábu Uherské Hradiště nebo i prodavačů v obchodech, prakticky nepřetržitě dělají všechno možné, aby lidé v našem městě zůstali zdraví a riziko šíření nemoci snížili na minimum, ne všichni si závažnost současné situace uvědomují a svým ignorantstvím, bezohledností a hloupostí ohrožují zdraví a životy nás ostatních.

V minulém týdnu došlo ze strany některých občanů k vážnému porušení bezpečnosti nás všech, když asi 20 osob nerespektovalo nařízení vlády v době nouzového stavu a společně klidně popíjeli na zahrádce jednoho z restauračních zařízení ve městě.

Mohu říci, že jsem zůstal šokován, když mě velitel městské policie s touto skutečností seznámil. Strážníci neprodleně věc předali Policii České republiky.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Případy, kdy občané nedodržují stále platný zákaz volného pohybu osob a povinnost chránit si obličej, nejsou tak vzácné a našim strážníkům zvoní telefony prakticky nepřetržitě, ale společné popíjení piva za stavu, jaký je dnes, považuji nejen za přestupek. Je to naprosté pohrdání zdravím a životy ostatních a osobně se přikláním k tomu, aby správní orgán potrestal provinilce sankcí na maximální možné hranici.

Naprosto chápu, jaké to je, být stále doma a moci jít ven třeba jenom do obchodu nebo do lékárny. Vím, že je těžké udržet doma děti a zabavit je, aby se nenudily. Ale jsme v tom všichni stejně a nikdo nemá žádné výjimky. Zákaz volného pohybu osob zatím nikdo nezrušil, tak nechoďte ven courat celé rodiny i s dětmi, stejně jako potraviny určitě nemusí nakupovat čtyři členové rodiny najednou.

Vydržme to. Jenom díky síle, zodpovědnosti, odvaze a neústupnosti každého z nás se nám může podařit ochránit před koronavirem naše rodiny a blízké, přátele a známé, kolegy a spoluobčany.

Děkuji vám a přeji hodně sil.

Stanislav Blaha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Čunek: Ekoteroristé z Dětí Země zase zablokovali výstavbu dálnice

22:12 Senátor Čunek: Ekoteroristé z Dětí Země zase zablokovali výstavbu dálnice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pozastavené dostavbě části dálnice D49 na podkladě …