Blaha (ODS): O mém projevu ke Dni boje za svobodu a demokracii

20.11.2015 13:33

Reakce na článek "Co má společného Den boje za svobodu a demokracii s teroristickými útoky v Paříž" od kolegy poslance a zastupitele za ČSSD Antonína Sedi, který vyšel 19.11.2015 zde na Parlamentních listech.

Blaha (ODS): O mém projevu ke Dni boje za svobodu a demokracii
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha ODS)

Mrzí mě, že kolega poslanec a zastupitel za ČSSD Antonín Seďa nesprávně pochopil má slova pronesená u příležitosti oslav Dne boje za svobodu a demokracii.

Nemohu však za to, že si celý můj projev, ve kterém jsem hovořil o teroru jako o nástroji propagandy, vyložil tak, že útočím na islám, když hovořím o nebezpečí islamismu. Zřejmě přeslechl větu, ve které naopak varuji před nekontrolovaným hněvem. Rozumím tomu, že pan poslanec pod pojmem „islamismus“ chápe poměrně široce pojaté označení pro politické ideologie nějak se vztahující k islámu, takže nepovažuje za korektní všechny „islamisty“ automaticky označovat za teroristy. Jsem si však jistý, že většina posluchačů z kontextu mého projevu přesně pochopila, že jsem měl na mysli právě tu skupinu „islamistů,“ kteří používají teror pro prosazování svých cílů (a zdráhám se napsat, že jsou to „politické“ cíle). Varoval jsem totiž před nebezpečím hrozícím od ultralevicových a ultrapravicových bojůvek, od osamělých šílenců a od islamistů, a to v tomto pořadí. Proto jsem na závěr své řeči vyzval přítomné k minutě ticha za oběti ideologií zla: nacismu, komunismu a islamismu.

Mrzí mě, že moje slova byla panem kolegou Seďou dána do kontextu s proslovem pana prezidenta na Albertově, resp. s celou tou nepěknou šarádou, která pošpinila vzpomínku na statečné studenty z let 1939 a 1989. Pan prezident se možná těší přízni fanoušků pana Konvičky, či konce fanoušků pánů Okamury, Vandase a Sládka, avšak mé přízni se určitě netěší. Vzpomeňme si, které politické strany podporovaly Miloše Zemana v prezidentské volbě.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice