Bláha (ODS): V červenci začne rekonstrukce Úprkovy ulice v Malšovicích

19.06.2021 18:41

Rekonstrukce hlavního průtahu v hradeckých Malšovicích bude pokračovat poslední etapou. Opravovat se bude silniční povrch Úprkovy ulice, dojde i na nové chodníky a úpravu těch stávajících, vybudování nové zastávky MHD, úpravu zeleně a doplnění osvětlení.

Bláha (ODS): V červenci začne rekonstrukce Úprkovy ulice v Malšovicích
Foto: ODS
Popisek: ODS

 Práce by měly být zahájeny v první polovině července. Jedná se o sdílenou investici města Hradce Králové a Královéhradeckého kraje, za kterou radnice zaplatí téměř 1,8 milionu korun bez DPH.

Anketa

Vadí vám, že se Jaromír Jágr nechce nechat naočkovat proti covidu-19, protože prý má dostatek protilátek?

5%
88%
hlasovalo: 13337 lidí

„V loňském roce byla dokončena rekonstrukce Lhotecké ulice, nyní se bude pokračovat v Úprkově ulici. V této sdílené investici města a kraje se postaráme o chodníky, které v některých částech chceme udělat nové, jinde opravíme ty stávající. Počítáme také s vybudováním nové zastávky MHD Malšovice nebo výměnou osvětlení u všech značených přechodů pro chodce. Kraj zde zajistí nový povrch, jelikož se jedná o komunikaci v jeho vlastnictví. Stavební práce by měly být zahájeny v první polovině července, zatím počítáme od 7. července, dříve to určitě nebude,“ říká náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha.

Se stavebními úpravami nastanou změny také v městské hromadné dopravě. „MHD bude v této oblasti fungovat podobně jako při minulých uzavírkách. Spoje ve směru od Svinar budou končit na náhradní konečné zastávce Malšova Lhota v Leknínové ulici. Stejně tak budou na náhradní zastávce Malšovice - zahrádky v Úprkově ulici končit spoje ve směru od Malšovic,“ dodává ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham. Od září budou i po dobu výluky opět v provozu školní spoje linek č. 11Š a 17Š. Silnice by měla být uzavřena do října, objízdná trasa pro ostatní automobilovou dopravu povede přes Svinarský most a silnici I/11 (ulice Bratří Štefanů).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Ministře Rakušane, není na čase přestat s lhaním a konečně říci lidem pravdu?

10:04 Mašek (ANO): Ministře Rakušane, není na čase přestat s lhaním a konečně říci lidem pravdu?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.