Bláha (Realisté): Čas pro skutečné řešení

19.08.2017 16:52

Na facebookovém profilu jednoho z mých FB přátel jsem pár dnů před koncem roku 2015 četl zajímavý status týkající se názoru, zda by „uprchlickou krizi“ měli místo technokratů řešit i lidé z jiných oblastí, například humanitního vzdělání. Jako příklad vhodné profese byl uveden „kulturní antropolog“.

Bláha (Realisté): Čas pro skutečné řešení
Foto: Realisté
Popisek: Realisté

Na můj komentář „…Nemám vůbec nic proti kulturním antropologům, ale obávám se, že uprchlickou krizi budou moci nejlépe řešit absolventi vojenských a policejních akademií…“,   se tehdy objevilo několik desítek velmi rozhořčených reakcí, které mne obviňovaly z různých úchylek.

Snažil jsem se v následující diskuzi vysvětlit, že kulturní antropologové a technokrati mohli společně nacházet nějaký fungující model imigrace v minulosti, ale že koncem roku 2015 je situace bohužel taková, že debatovat o podobných věcech je ztráta času.

Tušil jsem, že díky neschopnosti elit EU další vývoj potvrdí má slova. Že to ale bude až tak pregnatně, jak můžeme v roce 2017 sledovat téměř každý týden, to jsem opravdu nepředpokládal.

Když hoří barák, nemůže se architekt s projektantem dohadovat o tom, jestli dřevěné obložení v obýváku bude z dubu, nebo z kanadské břízy.

Když hoří barák,  musí nastoupit hasiči!

Realisté považují bezpečnost občanů za jednu z nejvyšších priorit, kterou musí stát pro své občany zajistit!

Vít Blaha

Autor je členem strany Realisté. Kandiduje na 3. místě kandidátky ve volbách do Poslanecké sněmovny 2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…