Blažek (ODS): Směr této debaty fakt není dobrý pro pověst naší Sněmovny

11.01.2017 13:03

Projev na 54. schůzi sněmovny 11. ledna 2017 k Zákonu, kterým se mění zákon o střetu zájmů:

Blažek (ODS): Směr této debaty fakt není dobrý pro pověst naší Sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

Dobrý den, já jenom v návaznosti na pana kolegu Chalupu, vaším prostřednictvím. Já jsem, pane kolego, v téhle Sněmovně pouze o rok delší dobu než vy a byl jsem zde jako ministr a už tehdy jsem trpěl, když ve Sněmovně probíhalo to, když se jednotlivé strany předháněly, kdo toho víc ukradl nebo udělal špatně, zvlášť byly v koalici. Už včera jsem poslouchal projev pana Faltýnka, dneska projev váš, tak jenom chci říci, abychom nevedli debatu tímhle způsobem, že když to občané pozorují, tak vlastně zjistí: Já naliju špínu, já to nedělám, na ANO, ANO na soc. dem., soc. dem na komunisty atd. a teď co si ten člověk má myslet. Takže tady vlastně všechny ty strany buďto něco ukradly nebo něco dělají špatně a směr této debaty fakt není dobrý pro pověst téhle Sněmovny, ale politiky vůbec.

Pokud jde o ten zákon, já jsem vás poslouchal, já, budete se divit, s mnoha věcmi, které jste říkal, souhlasím. I já jsem vlažný k tomu, co se přijalo a přijmout se má, ale trochu z jiných důvodů, protože bylo-li cílem těch malých změn, ale významných, které navrhl buďto pan kolega Plíšek nebo pan kolega Chvojka, bylo-li cílem jakýmsi způsobem poškodit Andreje Babiše, zdůrazňuji, bylo-li to cílem, tak si myslím, že spíš platí lidové přísloví "co tě nezabije, tě posílí", takže já si myslím, že schválením tohoto zákona se dosáhne pravý opak, a to je ten důvod ryze politický mé vlažnosti k těmto opatřením. A jak se ukazuje, pokud si myslíte, nezdá se mi zatím, že by pana Babiše to poškodilo politicky, možná ekonomicky, to ví ale on, to já nevím, ale myslím si, že účelu, pokud se takovýto spatřoval, dosaženo nebude tímto zákonem.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.