Blok proti islamizaci: Šíření náboženství je zločin?

29.01.2017 19:30

Mladí vlastenci a Blok proti islamizaci protestují proti rozhodnutí súdánského soudu, který odsoudil občana České republiky Petra Jaška na 20 let do vězení za to, že natáčel dokument o perzekuci křesťanů místní islámskou vládou. Dále chtěl předat šek rodině chlapce, jenž utrpěl těžké popáleniny při protivládních demonstracích a na základě toho byl odsouzen na 20 let.

Blok proti islamizaci: Šíření náboženství je zločin?
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Je naprosto skandální, že v Súdánu je stíhán občan za údajnou špionáž jen proto, že upozorňuje na masivní porušování elementárních lidských práv občanů. Zároveň upozorňujeme na skutečnost, že bratr ministra spravedlnosti Petr Pelikán, který ještě před pár dny byl honorárním konzulem Súdánu, se opakovaně vyjádřil v tom smyslu, že Petr Jaško v Súdánu prováděl „náboženskou propagandu“, čímž měl zřejmě na mysli fakt, že šíření křesťanství je v muslimských zemích považováno za zločin. I vyjádření, že sice bude náš občan odsouzen, ale následně bude omilostněn a vyhoštěn, je pro každého normálního člověka prostě nepřijatelné. Jestliže jsme dnes a denně přesvědčováni o tom, že musíme tolerovat právo každého člověka na svobodu vyznání, nemohou ti samí lidé zamlčovat skutečnost, že v muslimských zemích je toto právo křesťanům upíráno.

Také je třeba připomenout, že česká diplomacie zcela podcenila riziko, které u súdánských soudů hrozí nemuslimům. Velvyslankyně České republiky v Káhiře Veronika Kuchyňová Šmigolová (zastupuje Českou republiku i v Súdánu) totiž ještě před půl rokem prohlašovala, že proti Petru Jaškovi nejsou žádné důkazy a že: „Důkazy, které proti němu mají, nepovažujeme za průkazné. Jsme přesvědčeni, že z hlediska českých zákonů se (Jašek) nedopustil ničeho nezákonného. I jeho súdánský právník říká, že jeho šance vidí dobře,“ Paní velvyslankyně zjevně nezná soudní praxi v muslimských zemích, které se řídí právem šaría. A proto nechápeme, jak takto nekompetentní osoba může hájit zájmy České republiky v Egyptě nebo v Súdánu.

Žádejme po naší vládě, aby nejen podnikla všechny kroky, které povedou k osvobození Petra Jaška, ale současně zvažujme reciproční opatření vůči všem súdánským občanům v České republice. Trvejme na tom, že dokud bude šíření křesťanství v muslimských zemích trestáno dlouholetými tresty kriminálu za špionáž, pak zaveďme i do našeho trestního řádu ustanovení, že šíření islámu v České republice je trestným činem rozvracení státu se sazbou dvacet let.

Proto jsme se rozhodli uspořádat společné shromáždění na podporu nespravedlivě vězněného Petra Jaška a zároveň vyjádřit nesouhlas s naprosto nedemokratickými praktikami Súdánské republiky.

Proto zveme všechny občany, aby jej také přišli podpořit a to před budovu Súdánské Ambasády ve Střešovicích, Střešovická 431/24 (kousek od zastávky tramvaje Ořechovka) ve čtvrtek 2. února od 18:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.