Blok proti islámu: Role BPI se smrskla na roznašeče vytištěných novin

27.04.2016 21:07

Blok proti islámu ukončil spolupráci s Úsvitem národní koalice z důvodu netransparentnosti kroků ÚNK, téměř nulové komunikaci a neplnění smluvních závazků ÚNK stanovených smlouvou.

Blok proti islámu: Role BPI se smrskla na roznašeče vytištěných novin
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předseda BPI Martin Konvička

Blok proti islámu je samostatný subjekt, který od počátku své existence stojí na principech otevřenosti a svobodného jednání. S tím také přistoupil k uzavření smlouvy s Úsvitem národní koalice. Postupem času se však ukázalo, že postoje a motivy smluvních partnerů jsou rozdílné. BPI chápal partnerství jako smlouvu rovného s rovným a očekával takové jednání.

BPI do dnešního dne nedostal žádné vyúčtování nákladů spojených s organizací volební kampaně. BPI nemohl žádným způsobem ovlivnit průběh volební kampaně, její nákladovost ani dodavatelské subjekty. Role BPI se smrskla na roznašeče vytištěných novin bez vlivu na průběh volební kampaně.

BPI nemohl setrvat ve svazku, ze kterého profituje pouze jeden subjekt na úkor druhého.

BPI se proto rozhodl pokračovat bez ÚNK ve své hlavní směru činnosti, tedy v boji proti ilegální migraci, politické korektnosti a navrácení zdravého rozumu do řízení našeho státu. Partnerská smlouva musí být výhodná a smysluplná pro oba smluvní partnery, což tak v tomto případě nebylo. Snaha vedení BPI o změnu či sepsání dodatku, který by nerovnost partnerů ve smlouvě narovnal, byla představiteli Úsvitu zcela ignorována. Za této situace a s vědomím odpovědnosti vůči členům BPI se výkonný výbor jménem předsedy a místopředsedy BPI rozhodl konat a nevýhodnou smlouvu ukončit.

Za vznikem BPI nikdy nestály peníze, nýbrž nespokojenost občanů, lidí, kteří nesouhlasí s kroky současného politického establishmentu. Jak uvedl předseda Bloku proti islámu, doc. Konvička „Prioritou Bloku proti islámu byla a vždy bude snaha o zastavení islamizace Evropy, posílení obranyschopnosti a obnova občanských ctností občanů ČR (tzv. „švýcarizace“ země), zastavení nelegální migrace, která Evropu a její hodnoty zcela ničí a odpor proti současnému vedení Evropské unie, které nezastupuje zájmy obyvatel, ale jen svých úředníků.“

BPI se nezříká spolupráce na osobní úrovni s členy ÚNK, ale nezůstane dále ve svazku, který není smluvním partnerem respektován a ukázal se jednostranně výhodným pro ÚNK.

Naprostá většina členské základny BPI s vypovězením smlouvy s ÚNK souhlasí, což potvrzují i slova místopředsedy Petra Hampla „Členové sepisují petice na podporu mne a Martina Konvičky. Nesmírně si vážím podpory našeho kroku, která přišla například z Prahy západ, Berouna, Olomouce, Mladé Boleslavi, Moravskoslezského kraje, jižních Čech a dalších míst naší země.“

Vizí BPI je stát bez islámu s vládou zdravého rozumu ve prospěch svých občanů. Za touto vidinou hodlá BPI kráčet i bez smlouvy s ÚNK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie