Bobošíková: Hlavu vzhůru! nechce další socialistické experimenty

07.09.2013 16:17

ČSSD přichází s dalším převratným experimentem. Chce zřídit „silnou státní banku“. Chce si sociální demokracie vytvořit nová dobře placená místa pro své kamarádíčky?

Bobošíková: Hlavu vzhůru! nechce další socialistické experimenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Už včera byl zveřejněn jejich plán na vytvoření „státní agentury“, která bude nezaměstnané dodávat do rodin jako kuchaře, uklízečky a sluhy a platit jim jen nějakými poukázkami. Co se pak týká bank, trh už dávno reguluje poplatky, výši úroků z úvěrů a občané se již orientují v tom, které banky poskytují své služby výhodněji.

Dnes, kdy všichni mají plná ústa boje proti korupci, ale ve skutečnosti s tímto nešvarem nikdo nechce nic dělat, přichází tedy ČSSD se svou „státní bankou“, která bude za zcela neprůhledných podmínek poskytovat zřejmě úvěry jen vybraným subjektům. A samotný management této banky zřejmě vybere pan Sobotka s panem Haškem. Volební blok HLAVU VZHŮRU je přesvědčen, že každá uměle vytvořená státní bankovní instituce bude jen podporovat korupční prostředí v ČR. Státní peníze, rozumějme peníze z daní občanů, zřejmě podle ČSSD nepatří vlastně nikomu a nikdo nedopovídá za racionální vynakládání prostředků ze státního rozpočtu. Je to skoro jako návrat do dob reálného socialismu. Za ztráty takové státní banky bude opět ručit zase jen a jen občan, který je uhradí ze stále se zvyšujících daní.

Volební blok HLAVU VZHŮRU nebude zřizovat žádné státní molochy, ale pokusí se omezit počet státních firem a tím snížit počet trafik pro politiky. Státní podniky, které prosperují a přináší daně a zisk do státního rozpočtu, pouze očistíme od zkrachovalých politiků a jediným kritériem pro obsazování míst v dozorčích radách je pro nás odbornost a pracovitost lidí, kteří v těchto firmách budou hájit zájmy státu.

za volební blok HLAVU VZHŮRU

Ing. Jana BOBOŠÍKOVÁ
    předsedkyně
   HLAVU VZHŮRU!
a
Jiří JANEČEK
   zastupitel MČ Praha 11

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: HLAVU VZHŮRU!

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vraťme, prosím, naší zemi slušnou politickou kulturu

11:04 Kubisková (Přísaha): Vraťme, prosím, naší zemi slušnou politickou kulturu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politické kultuře.