Böhnisch (ČSSD): Dnešní kroky vlády zlepší život lidí v regionu

19.10.2015 20:12

Vítám rozhodnutí vlády neprolomit limity těžby hnědého uhlí na lomu ČSA i nastavení jasných mantinelů a podmínek potenciálního pokračování těžby na lomu Bílina.

Böhnisch (ČSSD): Dnešní kroky vlády zlepší život lidí v regionu
Foto: archiv poslance, tan
Popisek: Poslanec ČSSD Robin Böhnisch

Jsem přesvědčen, že dnešní krok vlády, který v budoucnu bezpochyby povede k růstu kvality života a zlepšení životního prostředí v regionu, by měl být co nejrychleji následován odepsáním zásob uhlí za limity. To dá dostatečnou jistotu občanům měst a obcí ohrožených těžbou a umožní další rozvoj samospráv.

Je zřejmé, že postupný útlum těžby musí být doprovázen komplexním programem udržení zaměstnanosti v kraji. Český sociální systém v minulosti dobře zvládl situaci po útlumu hornictví v jiných regionech - a to v daleko větším měřítku - nemám proto obavy, že by v budoucnu selhal právě případě Ústecka.

Robin Böhnisch, předseda výboru pro životní prostředí PS PČR

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…