Bondarenková (SPD): Nejlepší seznam oceněných 28. října, pro minulost, přítomnost i budoucnost

30.10.2020 9:45

Pan prezident právě odkryl osobnosti vyznamenané u příležitosti státního svátku 28. října. Před 102 lety došlo k založení Československa a letos podstupujeme jednu z největších zkoušek v 21. století. Doufám, že v ní nakonec obstojíme se ctí.

Bondarenková (SPD): Nejlepší seznam oceněných 28. října, pro minulost, přítomnost i budoucnost
Foto: archiv
Popisek: JUDr. Vladimíra Bondarenková, členka hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), specialistka na mezinárodní a evropské právo

Pan prezident, Ing. Miloš Zeman, letos velmi silně akcentoval to, co se právě děje. Kromě klasických oceněných in memoriam nebo různých veteránů a umělců, dává najevo silný názor na aktuální dění. Vybral oceněné z mnoha oborů, které byly významně zapojeny do boje s COVID-19 od zdravotníků, přes hasiče, policisty a vojáky až po zrovna končícího ministra zdravotnictví, Romana Prymulu. Životopisy všech oceněných jasně říkají, že jsou to lidé, kteří pro Českou republiky a její občany něco významného vykonali, věnovali tomu velké osobní úsilí.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Jde o velice dobře vybrané osobnosti, to je zatím asi nejlepší seznam oceněných od sametové revoluce vůbec. Vysvětlím proč. Jako jasná linie se výběrem vyznamenaných táhne nejen minulost a přítomnost, ale i budoucnost. Tedy jsou oceněni i lidé, kteří už něco významného vykonali, ale hlavně mohou pomoci do blízké i vzdálenější budoucnosti. Včetně vietnamské komunity u nás, Slováků, Izraele, odborníků na jaderné elektrárny, hasičů, vojáků, policistů, Ústavního soudu, právníků apod. Pan prezident dokonce pozapomněl na názorové rozdíly v posledních letech třeba s předsedou Ústavního soudu, Pavlem Rychetským, a ocenil ho za jeho celkovou činnost pro stát.

Tenhle seznam se bude některým médiím těžko kritizovat, už rovnou tuším, kam se zaměří, i když podle mne neoprávněně (ministr, ředitel elektrárny). Je ohromná škoda, že se ceremoniál letos nemůže konat na Hradě za přítomnosti všech oceněných (případně jejich zástupců). Tito lidé by si zasloužili zažít už letos svůj okamžik zasloužené slávy. Příští rok už to nebude ono a někteří se ho nemusí dožít, což by bylo smutné. Doufejme, že k tomu nedojde a za rok s velkou slávou, která jim nahradí roční čekání, si půjdou pro své vyznamenání.

Skvělá práce, pane prezidente.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu JUDr. Vladimíra Bondarenková, D.E.A., MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.