Bondarenková (SPD): Už je to trochu lepší, těšme se na pořádné jaro

21.03.2021 7:35

Drsná omezení, jaká jsme zatím nezažili, se začínají vyplácet. Teď si to hlavně znovu nepokazit importem viru ze zahraničí.

Bondarenková (SPD): Už je to trochu lepší, těšme se na pořádné jaro
Foto: archiv
Popisek: JUDr. Vladimíra Bondarenková, členka hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), specialistka na mezinárodní a evropské právo

Dne 12. března 2021 jsem psala takový trochu přísnější příspěvek na Facebook, aby ta uzávěra a omezení nás všech mělo nějaký smysl (no nebyl mezi všemi populární, ale důležitý je celkový výsledek). Možná si ho někteří vzali k srdci, protože mělo smysl chvíli "zatnout zuby". Chvíli před tím už se totiž nákaza šířila takovým tempem, i mezi našimi známými a přáteli, že už přestávala legrace. Několik z nich skončilo v nemocnicích, resp. členové jejich rodiny. Někteří lidé také zemřeli. Proto byl čas to přestat podceňovat, ale na chvíli (krátkou chvíli) se omezit.

Obrat k lepšímu

A je vidět, že se to vyplatilo, mohutné šíření se daří brzdit, i z nemocnic jsou první nesmělé pozitivní zprávy, nemáme ani informace, že by to za známých někdo nově chytil. To je skvělé. Těm nemocnicím to bude ještě tak dva tři týdny trvat než jim víc odlehne. Čísla úmrtí klesají také ještě vcelku pomalu. Ta se dají bohužel očekávat vyšší ještě dva týdny, možná tři. Doufám že v těch číslech úmrtí nebude nikdo z těch, koho znáte, resp. doufám, že ty počty klesnou dříve. Vždycky jsem ráda, když se nějaká moje předpověď ukáže jako příliš pesimistická. Takže brzy se budeme moci těšit na postupné uvolňování, ale bude to muset být velmi opatrné, okolní státy jsou stále v problémech (viz Polsko, Maďarsko, Německo a Itálie).

Nedovézt si suvenýr za zahraničí

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Takže strašně důležité teď bude nepřivézt si to zase masově ze zahraničí. To se mnoha lidem nelíbí, cítí se tím omezovaní, ale není možné nad tím zavírat oči. Uvítám chytré návrhy, jak tenhle problém řešit (já představu mám, ale nemusí být populární). Bohužel jsem nedávno mluvila s paní, která na call centru řeší trasování a říkala mi, jak vlažně se někteří staví třeba k nařízené karanténě. Jeden pán jí rovnou řekl, že to dodržovat nebude, a za dva dni jde někam na úřad. Tak to je doufám velmi vyjímečný případ. Už aby to bylo za námi a vhodnými postupy jistě bude. Je však třeba nic nepodcenit a nejednat zbrkle.

Skvělé staronové léky

Jsem také hrozně ráda, že se podařilo zajistit nějaké ty léky pro případné rané stádium nemoci, tj. Isoprinosin (že už mu snad nebudou tolik bránit a případně jde ho vcelku snadno získat z Polska, pod názvy Groprinosin nebo Neosine) a Ivermectin (za mne bych použila ten první lék, ale Váš lékař to může vidět jinak, a proč ne, ať je na výběr).

Jen krátkodobá opatření, ne překopání našeho životního stylu

Takže přejme si navzájem ať všechno dobře dopadne, a braňme se nevratným dlouhodobým změnám našeho životního stylu. Jen zcela krátkodobá a účinná opatření (pro překonání epidemie) by měla mít přednost.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu JUDr. Vladimíra Bondarenková, D.E.A., MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.