Borhyová (ANO): Na Tříkrálovou sbírku bude již tradičně navazovat benefiční trh

01.01.2016 11:32

Od 4. do 15. ledna 2015 se koná na vybraných základních a mateřských školách v Praze 8 Tříkrálová sbírka 2016.

Borhyová (ANO): Na Tříkrálovou sbírku bude již tradičně navazovat benefiční trh
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Alena Borhyová (ANO)

Svátek Tří králů je ztotožněn se slavností Zjevení Páně, která se v našich zemích koná vždy 6. ledna. Tři králové jsou zmiňováni proto, že dle Matoušova evangelia dorazili právě v tento den do Betléma, aby nově narozenému „králi všech králů“ vzdali úctu. Je smutnou zprávou, že Vánoce tímto dnem oficiálně vrcholí a končí. Dobrou zprávou ale je, že radost svým bližním můžete dělat i nadále. “Jsem ráda, že se opět jako v loňském roce můžeme pomyslně připojit k třem králům a darovat věci, které pro nás již nejsou potřebné, ale někomu jinému mohou ještě posloužit,“ říká předsedkyně Komise pro školství Jana Pešlová.

Stejně jako mudrcové z východu - Kašpar, Melichar a Baltazar přinesli dary malému Ježíškovi, i vy můžete pomoci dětem, které se nachází v podobné nouzi jako dle legendy malý Ježíšek. Od 4. do 15. ledna bude na základních a mateřských školách po celé Praze 8 probíhat Tříkrálová sbírka, do které se můžete zapojit.

Pokud v rámci povánočního úklidu objevíte přebytečné oblečení, boty (pro děti ve věkovém rozmezí 0–12 let), ale i další věci jako hračky, deskové hry, stavebnice apod. (i pro nejmenší) nebo školní potřeby, pomůcky, knihy či víčka z PET lahví (sbírka víčka pro Kubíčka), neváhejte je donést do jedné z 20 základních a mateřských škol v Praze 8, které mají připravené sběrné nádoby (viz seznam níže). Vítané je i oblečení obnošené, avšak vždy musí být čisté a použitelné. Hračky rovněž prosíme pouze čisté, nerozbité a kompletní.

Obdarovány budou neziskové organizace jako například Fond ohrožených dětí Klokánek, Centrum integrace dětí a mládeže, Romodrom a další, které podporují dětské a mládežnické aktivity.

„Na Tříkrálovou sbírku bude již tradičně navazovat benefiční trh, kde si bude možné za dobrovolný příspěvek vybrat některý z nerozdaných předmětů z Tříkrálové sbírky. Vybraný finanční obnos bude darován FOD Klokánek,“ sděluje místostarostka Alena Borhyová, která nad sbírkou převzala záštitu.

Tříkrálová sbírka probíhá v následujících zařízeních:

MŠ Klíčanská 20
MŠ Korycanská 14
MŠ Kotlaska 3
MŠ Krynická 2
MŠ Libčická 6
MŠ Na Pěšinách 13
MŠ Poznaňská 32
MŠ Sokolovská 182
MŠ Šimůnkova 13
MŠ Štěpničná 1 MŠ U Sluncové 10a

MŠ a ZŠ Lyčkovo náměstí 6
MŠ a ZŠ Na Slovance - Bedřichovská 1
MŠ a ZŠ Petra Strozziho – Za Invalidovnou 3
MŠ a ZŠ U Školské zahrady 4

ZŠ Bohumila Hrabala – Zenklova 52
ZŠ Mazurská – Svídnická 1a
ZŠ Burešova 14
ZŠ Palmovka 8
ZŠ Žernosecká 3

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce