Borka (KSČM): Do náruče pravice. Zalíbení v síle, penězích... Havel vytváří vlčí mlhu

31.03.2015 8:56

Provozovateli domova pro seniory jsem nabídl pomoc s kapacitou okolních krajských zařízení pro evakuované klienty ze Šanova po dobu opravy zničené střechy objektu.

Borka (KSČM): Do náruče pravice. Zalíbení v síle, penězích... Havel vytváří vlčí mlhu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Když zbrusu nový hejtman Karlovarského kraje Martin Havel hovoří o rozpadu koalice KSČM a ČSSD, vytváří vlčí mlhu a drží se jedné z osvědčených metod, jak mít vždy pravdu: „ Hlavní je obviňovat, nechť se napadený ospravedlňuje. Ten, kdo se ospravedlňuje, je už z poloviny vinen“.

V krajských volbách v r. 2008 a zejména v r. 2012 KSČM výrazně uspěla – získala nejvíce mandátů. Jako lídr kandidátky jsem se zúčastnil prakticky všech oficiálních jednání o sestavení koalice a mohu potvrdit, že vyjednávací tým KSČM udělal mnoho ústupků a vstřícných kroků, aby mohla v kraji levicová koalice vzniknout a posléze i pokračovat.

Po odchodu lídra ČSSD a hejtmana Josefa Novotného propukla v Karlovarské krajské ČSSD personální krize, která našla řešení v koalici s pravicí. Novému hejtmanovi a jeho stranickým kolegům zjevně nevadí, že koalice s pravicovými stranami jako je TOP 09 a ODS, které u občanů kraje ve volbách neuspěly, je v přímém rozporu s tvrzením předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který se ve své zprávě na sjezdu pochlubil, jak zásadově se vypořádali s těmito stranami i na vládní úrovni. Havel a nejenom on, otevřeli náruč pravici, hodili přes palubu levicový program i spolehlivého partnera, který měl právo i odvahu nastavit zrcadlo pravdě.

Hejtmanu Havlovi se zřejmě zalíbila reálná síla, založená zejména na společenském postavení, penězích a na všem, na čem lze moc zakládat, tedy i na nepravdě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Parlamentní Listy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…