Borka (KSČM): Nežádám o zbavení imunity

08.06.2017 15:14

Projev na 57. schůzi sněmovny 8. června 2017 k bodu Žádost o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Josefa Novotného a poslance Jaroslava Borky:

Borka (KSČM): Nežádám o zbavení imunity
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Jaroslav Borka

Vážené kolegyně a kolegové, pane místopředsedo, velice stručně bych se vyjádřil k tomuto problému. Samozřejmě to, co máme před sebou, je poměrně velmi vážné obvinění, o které se samozřejmě budu přít z jednoho prostého důvodu, protože si myslím, že jsme se svobodně v tom orgánu, ve kterém jsem byl zařazen, to znamená hodnotící komisi, zcela svobodně vyjadřovali k návrhům, tak jak nám byly předkládány, to znamená k návrhům Karlovarského a Ústeckého kraje v žádosti o poskytnutí finančních prostředků.

Měl jsem možnost prostudovat žádost Policie České republiky a státního zastupitelství o mé vydání a tady bych chtěl říct, že již první úvodní věty, kdy jsem obviněn z toho, že jsem od samého počátku byl účelově zvolen do hodnotící komise, to znamená do jednoho ze čtyř orgánů, která posuzovala předmětné návrhy, tak s tímto nemohu prostě souhlasit a dál mám některé pochybnosti, které samozřejmě vyjádřím v případném řízení. Také mediální prezentace před tím, než to bylo projednáno v Poslanecké sněmovně, se mi zdála poměrně velmi nepřiměřená k tomu, že Poslanecká sněmovna nezaujala ještě k celé této kauze vlastně svůj postoj.

Z těchto důvodů proto nežádám o zbavení imunity a ponechávám rozhodnutí na plénu, to znamená na vás poslancích při hlasování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…