Borůvka (ANO): Bezpečnost a plynulost silničního provozu v obci Dolany je třeba zlepšit

01.09.2015 4:31

Dolany u Jaroměře - zlepší se bezpečnost a plynulost silničního provozu v této vysoce frekventované obci, která leží u silnice I. třídy I/33 a denně tudy projede tisíce vozidel?

Borůvka (ANO): Bezpečnost a plynulost silničního provozu v obci Dolany je třeba zlepšit
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vzhledem k tomu, že v obci jsou u této komunikace zřízeny školy, školky a další instituce, které jsou občany hojně využívány, je zapotřebí zklidnit provoz vozidel a usměrnit řidiče, kteří často nerespektují povolenou maximální rychlost.

Již před dvěma roky jsme zahájili jednání s bývalými zastupiteli obce, abychom nainstalovali zpomalovací zařízení. V té době se jako řešení nabízelo vybudování přechodu pro chodce s poptávkovým semaforem s radarovým zařízením. V té době bylo provedeno autorizovanou společností zkušební měření a bylo zjištěno, že více jak 78,8 % řidičů překročilo povolenou rychlost!

Nyní se obci buduje nová kanalizace, proto byl projekt odložen s tím, že jej budeme realizovat s výstavbou nových chodníků, jakmile bude kanalizace hotová. Mezi tím se však změnily technologické možnosti a na základě jednání se starosty Dvora Králové nad Labem a Jaroměře rozhodlo Zastupitelstvem obce Dolany, že zahájí přípravy projektu a instalace průjezdových radarů v součinnosti s Městským úřadem Jaroměř, odborem dopravy. Vybudováním průjezdového měření snížíme rychlost projíždějících vozidel, zabezpečíme větší bezpečnost místním občanům, přispějeme ke zlepšení podmínek bydlení snížením hluku a také k prevenci kriminality.

Jan Borůvka, předseda Oblastní organizace ANO Náchod

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL