Bouzek (TOP 09): Letiště České Budějovice potřebuje marketingovou analýzu

21.02.2014 12:05

Na čtvrtečním jednání zastupitelstva statutárního města České Budějovice se znovu projednávalo poskytnutí dotace společnosti Jihočeské letiště České Budějovice.

Bouzek (TOP 09): Letiště České Budějovice potřebuje marketingovou analýzu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Přítomní zastupitelé klubu TOP 09 podpořili poskytnutí dotace Jihočeskému letišti České Budějovice pro rok 2014 v celkové výši 16 miliónů korun, z toho 15,5 miliónu korun představuje dotace určená na provoz a 0,5 miliónů korun půjde na investice,“ uvedla předsedkyně fina nčního výboru zastupitelstva Petra Šebestíková.

Přesto v klubu stále nepanuje jednoznačná shoda a výsledek hlasování rozhodně neznamená bezvýhradnou podporu projektu Jihočeského letiště.

Postoj klubu přiblížil jeho předseda, radní Tomáš Bouzek: „Na svém jednání 12. prosince zastupitelstvo města poskytnutí provozní a investiční dotace neschválilo. Důvodem bylo především nenaplnění původních očekávání, analýza zadaná krajem slibovala v roce 2009 oživení leteckého provozu do pěti let. Současný stav však výrazně zaostal za očekáváním. A bez dalších jednoznačných garancí ze strany kraje jsme nechtěli veřejné prostředky města do projektu letiště nalévat. Od té doby jsme ale v edli s vedením Jihočeského kraje jednání. Vedení kraje přislíbilo, že vyhoví naší podmínce a nechá zpracovat analýzu, proč se původní předpoklady nenaplnily. Osobně bych uvítal i zpracovanou marketingovou analýzu, kterou považuji za podmínku úspěchu projektu letiště. Zároveň jsme žádali, aby vedení kraje připravilo harmonogram investic, které jsou nezbytnou podmínkou pro „rozlétání“ letiště. Kraj nám však s odkazem na každoroční schvalování rozpočtu nedal jednoznačnou garanci, že se mu podaří  harmonogram naplnit, od vedení kraje jsme ale získali příslib, že o to bude usilovat. Projektu jsme tedy daly ještě šanci.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…