Bradáč (KDU-ČSL): Máme se bát imigrantů i na Vysočině?

05.09.2015 13:17

Evropu zasáhla vlna imigrantů, nejvíce „trpí“ jižní státy. Také v České republice nelegálních imigrantů přibývá.

Bradáč (KDU-ČSL): Máme se bát imigrantů i na Vysočině?
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Senátor František Bradáč

Za loňský rok se pokusilo nelegálně překročit české hranice 4153 lidí, většina neměla povolení k pobytu. Celníci od začátku roku dokonce i na Vysočině zaznamenali několik uprchlíků. Kontrolují totiž kamiony a autobusy na dálnici D1 u Velkého Meziříčí. Pomocí speciálních rentgenů jsou schopni odhalit například člověka schovaného v přepravní bedně. To je jeden ze způsobů, jak se běženci přepravují. V některých případech se dostanou do kamionů bez vědomí řidiče, někdy jsou převážení za úplatu.

Česká republika a s ní Vysočina je ve většině případů tranzitní zemí. Přes nás utíkají lidé z Libye, Kosova a Sýrie dál na západ. Česká republika se nemusí obávat masivního přísunu imigrantů. Přesto však mezi lidmi pozoruji vzrůstající negativní názory a obavy. Nelze zavírat oči před tím, co řeší zbytek Evropy.

Evropská unie musí podle mého nastavit přísnou imigrační politiku na integraci migrantů v Evropě, ale přitom respektovat náboženské svobody. Evropská unie a také Česká republika by měla přijímat skutečné uprchlíky, a ne migranty ekonomické. Pomoci bychom měli těm, kteří utíkají před válkou, těm, kteří jsou ohroženi na životě.

Vždyť v minulosti z naší země utíkaly tisíce lidí, kteří byli v zemích na Západě přijati. Přijímání uprchlíků musí být dobrovolné, nikoliv nařízené povinně.

František Bradáč, senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…