Brady (Zelení): (Ne)plnění předvolebních slibů

19.03.2017 17:43

V druhé polovině volebního období, máme už druhého primátora i koalici a celou řadu nesplněných předvolebních slibů. Programové prohlášení rady města není dohledatelné, takže nevíme, kam radnice směřuje, ale to zřejmě nikoho netrápí. Asi si každý radní prosazuje své.

Brady (Zelení): (Ne)plnění předvolebních slibů
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Zastupitelka Moravskoslezského kraje a jednička na kandidátce Koalice pro region Pavla Brady (SZ)

Původních 11 zastupitelů vítěze opavských voleb, hnutí ANO, je už ve třech zastupitelských klubech. Stálicí na radnici se stal „zimní primátor“ a současný 1. náměstek primátora Martin Víteček, nyní se svými 4 kolegy pod značkou STAN. Voličům sliboval mj. vytvoření kompetenční mapy úřadu, aby prý bylo jasné, kdo za co zodpovídá. Mapa nevznikla. Místo toho jsme svědky a řady přehmatů politiků zvolených za ANO. Zběsilé odvolávání ředitelů městských společností na jaře 2015, ovšem podpořila celá tehdejší koalice s ODS, Změnou, KDU i Starosty. Hospodaření s majetkem města, je všechno jen ne s péčí řádného hospodáře! Připomeňme, že se Martin Víteček ve volební kampani kasal, jak bude dobrý hospodář, který řídí město lépe. Pravda, neřekl lépe, než kdo. Za majetek města odpovídá Víteček už od konce 2014. Výsledek? Ztráta 3,4 mil. Kč za Slezanku, kterou nechal prázdnou, přestože zájemci o nájem byli. Nedořešená Dukelská kasárna, opět prázdná restaurace U Přemka a prodané lukrativní domy v centru města! Je toto plnění dalšího hesla ANO „oživíme centrum města“? Pronájmy, které jsou příjmem města, se Vítečkovi evidentně řešit nedaří, zato připravil město o dva domy spojené s Hláskou na Horním náměstí a to včetně nájemci plně obsazeného domu s galanterií a byty, ze kterých mělo město přes milion Kč ročně! Prodeje lukrativního majetku bychom nenašli v programu ANO, KDU-ČSL, Změny, ani ČSSD, která byla dokonce proti prodeji, ale jen dokud byla v opozici. Jakmile Radim Křupala (ČSSD) zasedl do křesla primátora, změnil názor a prodej podpořil. Asi výměnou za nový bazén, který před volbami slíbil. My jsme prodeje domů v programu také neměli, proto jsme je prodat nechtěli. To dlouhodobý náměstek Dalibor Halátek (Změna) zvýšil hned po volbách všem poplatky za odpad a na svůj populistický slib, „kdo třídí odpad, ušetří“ se snaží rychle zapomenout.

Zastupitelé: Pavla Brady, Pavel Stehlík, Olga Pavlíčková

Tento článek byl publikován v březnovém čísle městského zpravodaje Hláska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…