Brázdil (ANO): Berou si životy, protože tam ty prachy naházely. Neřešte to z pozice daní!

07.07.2015 21:28

Projev na na 29. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2015 k bodu Návrh poslance Jana Volného na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách.

Brázdil (ANO): Berou si životy, protože tam ty prachy naházely. Neřešte to z pozice daní!
Foto: ANO
Popisek: Milan Brázdil

Dámy a pánové, kolik stojí lidský život? Lidský život se skládá: trochu bílkovin, stopové prvky, nějaké kalcium apod. Takhle asi není lidský život ohodnocen. 23 let na letecké záchrance zachraňuji lidské životy. Mě strašně mrzí, když je mezi nimi člověk, který si bere život, protože ty prachy tam naházel. A nabalí na sebe celou rodinu, pozůstalí atd.

Já bych se nechtěl na tento problém dívat z pozice daní, peněz, ale z lidského faktoru. Cokoli povede k tomu, že tu bude méně lidí závislých na hazardu, tak budu strašně rád a zvednu pro to ruku. Ne, nelze vyřešit závislost, ani na alkoholu ani na automatech.

Ale my můžeme udělat všechno tak, aby těch lidí, nešťastných, mrtvých, bylo co nejméně. A mně osobně teď je úplně putna, jestli to přinese státu víc nebo míň. Zvedám ruku pro to, co pomůže těmto lidem, aby mezi námi zůstali a užívali si jiných radostí. 

MUDr. Milan Brázdil

  • ANO 2011
  • Oficiální web, kde můžete položit dotaz: www.anoolomouc.cz
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.