Brázdil (ANO): Pojďme na 2,5 promile. Ti lidi se do toho auta téměř nedostanou

30.01.2019 12:20

Projev na 26. schůzi Poslanecké sněmovny dne 30. 1. 2019 k návrhu poslanců Lukáše Bartoně, Martina Kolovratníka, Ivany Nevludové, Jana Zahradníka a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o vnitrozemské plavbě, druhé čtení

Brázdil (ANO): Pojďme na 2,5 promile. Ti lidi se do toho auta téměř nedostanou
Foto: ANO
Popisek: Milan Brázdil

Já děkuji za slovo. Dámy a pánové, dovolte mi reagovat, protože pan Pávek otevřel jakousi nulovou toleranci. Podívám se na to z pohledu lékaře, který sloužil na záchytce jedenáct let.

Prosím vás, první stadium excitační. Jedno promile znamená - pohnete světem. Všichni jsme happy, a proto to pijeme, abychom byli v pohodě.

Sedativní - to je dvojka. To jsme v podstatě unavení a pomalu už nejsme schopni ani do toho kajaku nebo do toho auta si sednout. Trojka je fáze hypnotická, jste neprobuditelní. To už je závažný stav. A štverka je asfiktická, přestáváte dýchat. Takhle to nějak je.

Tedy pokud prolomit nulovou toleranci, tak v tomto případě bych navrhoval, pojďme na 2,5 promile. Povolme řídit auta nad dvě a půl, jezdit v kajaku nad dvě a půl. Pak nebudou žádné problémy. Ti lidi se do toho auta téměř nedostanou. (Smích v sále.) V podstatě ponížíme... Dělám si z toho trošku srandu. Ale takhle chceme jít? My jsme na Moravě. My jsme v Čechách. Alkohol je součástí našeho života. A prostě tady to jenom lehce prolomit znamená, že budeme nekontrolovatelní. Lidi budou pít. Je to můj názor jako člověka, který 11 let se o ty lidi staral. A to jsou různé sorty. Pro někoho je dejme tomu jedno promile, je úplně bezproblémový a chová se naprosto normálně, je schopen číst, psát, počítat. Ale někdo už v půl promile není schopen téměř ničeho. Máme to každý jinak.

Tedy 2,5 promile bych navrhl jako toleranci, ale až od 2,5 promile. Pak to bude bez problémů. Děkuji za pozornost. (Pobavení v sále.)

MUDr. Milan Brázdil

  • ANO 2011
  • Oficiální web, kde můžete položit dotaz: www.anoolomouc.cz
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…