Brázdil (KSČM): Tam venku je svět ve zmatku, upadá a lidé čekají na naše rozhodnutí

27.03.2016 22:47

Projev z Krajské konference v Brně 2016:

Brázdil (KSČM): Tam venku je svět ve zmatku, upadá a lidé čekají na naše rozhodnutí
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Můj projev co jsem si připravil, asi nejvíce vystihují dvě slova, říká se jim kouzelná slůvka – „Prosím a děkuji“

Vážené soudružky a soudruzi,

Předem bych chtěl poděkovat za možnost zde vystoupit. Důvodem proč zde vystupuji, je skutečnost, že mi není lhostejný současný stav.

Nastal čas ukázat, že nejsme stranou mírného pokroku v mezích zákona, ale jsme stranou pokrokovou a hlavně revoluční. Je potřeba se sjednotit a konečně začít plnit naše moto z propagačních letáků, které je i zde za mnou „s lidmi pro lidi“.

Je smutné, že musím konstatovat, že v tento slogan nevěří spousta z nás i zde přítomných. Ptám se Vás, jak můžeme očekávat, že tomu budou věřit ostatní členové a hlavně ostatní lidé ve společnosti.

Co uděláme, aby se to změnilo? Já už začal, tímto projevem.

V květnu bude IX. sjezd, kde se bude volit nové vedení. Od roku 1989 se toho moc zásadního nepodnikalo. Ano bylo to tenkrát dobré rozhodnutí, protože aktuální situace si vyžadovala stáhnout se do ústraní. Velké poděkování patří všem těm, kteří po 89“ vydrželi do dnešního dne. Bohužel mimo dění měla strana setrvat jen 3 maximálně 5 let. Členská základna se neobnovuje a pomalu a jistě vymírá. Letos kdy máme 26 let za sebou budování novodobého kapitalismu, se stále nic zásadního neděje. A to je chyba!

Změna je život, změna je vývoj a EVOLUCE. Prosím, poučme se konečně z chyb a přestaňme je opakovat dokola. Ano změna je sázkou do loterie, ale je to taky jediná možnost pokroku. Ten kdo nic nedělá, také nic nepokazí – to se říká, ale v tomto případě nefunkční společnost i nebo celá civilizace zaniká.

Určitě se všichni shodneme, že je nutná změna, aby strana měla budoucnost. Vím, že nominaci má i současné vedení. Ano to vedení, které mělo svojí šanci něco dokázat a ukázat. Cíl je dán „komunismus“, ale současné vedení nezná cestu k němu. Nebudu se opakovat, ale pod tímto vedením se strana rozpadá a upadá.

Proto prosím Vás všechny, kteří budete přítomní u voleb, volte zdravým rozumem a naslouchejte svému srdci, protože budoucnost našich dětí, vnoučat i celé planety závisí na Vašem rozhodnutí tady a teď.

Ptám se Vás Všech přítomných, najdeme společný jazyk, kterým řekne„DOST!“ ponižování. Najdeme odvahu povstat všichni jako jeden a opět být stranou revoluční, která hájí zájmy všech bytostí na planetě?

Tam venku se dnes demonstruje a my jsme zde a je to dobře, protože je potřeba hovořit. Tam venku je svět ve zmatku, upadá a lidé čekají, na naše rozhodnutí!

Musíme najít silného lídra, který bude lidi sjednocovat a ne rozdělovat. Lídra, který bude pro všechny vzor. Lídra, který bude prosazovat ahájit v první řadě hlavně zájmy všech a to bez rozdílu. Musíme jako strana dát jasný signál, že nastal čas změn. Pokud by bylo zvolené nové vedení a opět se v něm pohybovali zástupci dělnické třídy, tak by to byl i první krok správný směrem.

Je čas nás vrátit opět do hry, je čas se narovnat v zádech a začít prosazovat zájmy celé civilizace a nejen 1% elity. Je čas si nahlas pokládat správné otázky a žádat po vládnoucí elitě odpovědi.

Jak je možné, že v 21. stolení jsou stále války! Jak je možné, že stále ve světě umírají lidé na hladomor a běžné nemoci! Jak je možné, že naše planeta, na které závisí náš život a budoucnost je tak zničená!

Soudružky a soudruzi je čas najít společný hlas!!!  - Co řekneme světu, co řekneme dětem?

Ptám se Vás, bude naše strana tou jiskrou, od které se v srdci Evropy rozhoří oheň, který přinese změny k dobrému?  Nebo necháme zvítězit kapitalismus, který nám opět přináší hnědý mor a novodobé otroctví.

Já říkám, teď je ten správný čas povstat a opět najít odvahu, hrdost a kráčet v čele společnosti, která se už i tak bouří proti současnému systému.

Komu z Vás není lhostejná budoucnost a přidá se?

Venku už lidé čekají. Čekají, že je někdo povede, ukáže jim směr i cíl, aby se konečně měli všichni na planetě dobře.

Na závěr poslední otázka pro všechny přítomné. Vyšleme jasný signál ven do světa, že nastala doba sjednocení?

Ještě jednou děkuji za příležitost být zde dnes s Vámi a přeji Vám krásný zbytek dne

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.