Brody (ČSSD): Méně hysterie, dost přitakávačů. Se starostou mě pojí jen zvýšený krevní tlak

11.04.2015 16:03

Zastupitel Domažlic Vítězslav Brody reaguje na text uveřejněný 24. 3. 2015 na webových stránkách města Domažlice s názvem „Reakce starosty Domažlic na článek Domažlického deníku“.

Brody (ČSSD): Méně hysterie, dost přitakávačů. Se starostou mě pojí jen zvýšený krevní tlak
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Po přečtení reakce starosty Domažlic na článek Domažlického deníku z 20. 3. 2015 o průběhu schvalování rozpočtu mi poněkud stoupl krevní tlak. Zvýšený krevní tlak při čtení je tím jediným, co mě a starostu spojuje. Starosta měl zvýšený krevní tlak, když si četl zmíněný článek v novinách, mně ho zvýšila jeho odpověď.

Je smutné, když starostovi Domažlic Miroslavu Machovi chybí věcné argumenty a musí se uchýlit ke lži v podobě jedovatosti na mou osobu. Pan redaktor, dle mého názoru, popsal průběh schvalování rozpočtu nezkresleně. Je patrné, že má připomínka ohledně nepřehledně zpracovaných podkladů pro projednání investiční rezervy (je součástí rozpočtu města) byla trefou do černého. Potvrzuje to neadekvátní a hysterická reakce starosty Domažlic Miroslava Macha na webových stránkách města. Nevšimnul jsem si, že by mě starosta zkoušel z bodu 15, takže opravdu nevím, odkud vzal přesvědčení, že jsem byl nepřipraven. A také bych starostu rád ujistil, že má schopnost se orientovat jak v čase, tak v prostoru :-) je, i přes přibývájící léta na mém kontě, nenarušena. Zato, bohužel, schopnost adekvátně, věcně a hlavně slušně reagovat na diskusní příspěvky oponentů starostovi Miroslavu Machovi stále chybí.

Pana starostu mrzí, jakým způsobem napsal redaktor článek do novin. Mě mrzí, že jsem občanem města, které reprezentuje starosta, jehož chování nemá potřebnou úroveň, čehož důkazem je například zmíněná nepřiměřená písemná reakce a mnoho dalších nepřípustných zkratů v jeho chování, kterých jsem byl osobně svědkem.

Ale mnohem podstatnější než sice zábavná (alespoň pro mě), ale přiznávám tak trochu dětinsky přihlouplá, slovní přestřelka jedovatostí mezi mnou a starostou je fakt, že v rozpočtu města je pro letošní rok více jak 103 miliónů korun pod položkou investiční rezerva. Občané by neměli přehlédnout kdo a jak bude o této vysoké částce rozhodovat. Při pohledu na složení současné (pouze) pěti členné rady města je otázkou, zda se v ní naleznou radní, kteří starostovi nebudou jen mlčky přitakávat, aniž by mu oponovali a korigovali jeho ne vždy tak úplně rozumné plány. Nenajde-li se v radě města nikdo takový, tak reálně hrozí, že o tom za co a v nezanedbatelném objemu peněz i se kterou firmou (mluvím o zakázkách, které nepodléhají výběrovému řízení) se utratí zmíněná stomiliónová investiční rezerva, bude rozhodovat v podstatě výhradně starosta. Většina zastupitelů z kandidátky pana starosty za celé minulé funkční období a půl roku nového funkčního období neřekla na zasedání  zastupitelstva jedinou větu. A proto ve mně koaliční zastupitelé vzbuzují dojem, že schválí vše, co pan starosta Miroslav Mach navrhne - jak se říká bez mrknutí oka. Ale třeba se mýlím :-).

Na závěr mi nezbývá než popřát panu starostovi Miroslavu Machovi méně hysterie, dostatek přitakávačů a větší pozornost při kontrole podkladů do zastupitelstva.

S úctou a přátelským pozdravem
Ing. Vítězslav Brody, zastupitel

Reakce starosty Domažlic na článek Domažlického deníku.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: domazlice.info

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…