Bruner (SPO): Do třetice všeho...

02.03.2017 7:38

Vzít si dobrovolně život, to si už žádá zatraceně vážný důvod. Pokládám si otázku, zda tímto důvodem smí být působení státu na život občana tak, jak se to stalo v případě Jaroslava Janoty ve sporu s exekutory. Moje striktní odpověď je NE. Život je nenahraditelný a stát ho má občanovi chránit a ne ho ohrožovat.

Bruner (SPO): Do třetice všeho...
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Původně snad dobrá myšlenka na svěření represivní role státu do rukou soukromých exekutorů pod bedlivou kontrolou státu se zvrtla do dnešního stavu, kdy je pravomoc exekutorů vztažena i na manžela povinného a nejnověji už o vlastní exekuci nerozhoduje stát a pošlapal tak svoji vlastní ústavu.

Výsledek působení současné parlmentní garnitury je tristní. Občan státu vidí perspektivu v sebevraždě, mladí lidé se bojí zakládat rodinu, aby je nepostihla exekuce, za niž nemohou a obecně všichni občané se obávají, že pro jeden dluh zatluče na dveře hned několik různých exekutorů.

Právo státu by mělo být odvozené od práva občanů, mělo by jim sloužit a v žádném případě, by stát neměl svoje represivní působení předávat do soukromých rukou. Tím jen ukazuje svoji slabost, neřku-li nepotřebnost a takto smýšlející představitelé státu nechť jsou vyměněni. Nadcházející volby nám, občanům, přinášejí šanci. Stačí vzít rozum do hrsti a jít k volbám. Výběr stran, které straní právům občanů, podpoře rodin a jejich přijemné budoucnosti je dost a SPO je na předním místě.

Ing.Jiří Bruner – SPO Plzeň

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.